In 2015 kwamen deze kinderen in actie voor een mooie speelplek.
In 2015 kwamen deze kinderen in actie voor een mooie speelplek.

Voor iedereen een mooie speelplek binnen 300 meter

WEESP - B en W willen flink investeren in het opknappen van bestaande speelplaatsen en het inrichten van nieuwe. Iedereen in Weesp moet binnen 300 van zijn huis een mooie speelplek hebben, zo is het streven.

Spelen vlakbij huis is vooral voor de kleinere kinderen belangrijk. De gemeente noemt dat: een centrale buurtplek. Die moet een aantrekkelijk aanbod van speeltoestellen hebben voor een brede doelgroep. "Niet alleen spelen is belangrijk op deze plekken, maar ook ontmoeting is van belang", schrijft het college aan de raad.

De verdeling van speelplekken over de stad is op dit moment al prima in orde. Het aanbod blijkt echter eenzijdig. Daarom wil de gemeente investeren in speelplaatsen voor oudere jeugd: ravotplekken en boomhutten. Verder is er veel achterstallig onderhoud. Uitvoering van het ambitieuze plan kost veel geld: ruim 40.000 euro per jaar tot 2021, daarna ruim 80.000 euro per jaar tot 2026. Vanavond neemt de gemeenteraad de beslissing. Het voorstel is gebaseerd op een lijvig 'speelruimteplan', waarvoor tientallen kinderen en ouders zijn geënquteerd.