Robin Mons uit Weesp werd in 2014 op de Filipijnen neergestoken op een vol terras.
Robin Mons uit Weesp werd in 2014 op de Filipijnen neergestoken op een vol terras.

John van den Heuvel zorgt voor arrestatie moordenaar Robin Mons

WEESP - Misdaadverslaggever John van den Heuvel heeft de moordenaar van Robin Mons uit Weesp weten op te sporen. De verdachte, de Filipijnse Ricky B., kon afgelopen vrijdag worden aangehouden in Manilla.

door Marieke van Veen

De 51-jarige Weesper werd in 2014 tijdens een vakantie op de Filipijnen neergestoken in de stad Bacalot. Hij overleed later in het ziekenhuis.

Verzoek van familie

Van den Heuvel probeert voor zijn programma 'Vermoord in het buitenland' de zaak helder te krijgen voor de nabestaanden. In het tv-programma RTL Boulevard vertelde hij maandagavond dat hij op verzoek van familie van Robin Mons ook in deze zaak is gedoken.

Bekentenis

'De nabestaanden zijn blij en opgelucht dat het recht alsnog zegeviert'

"We zijn hier al sinds februari mee bezig. We ontdekten dat de voortvluchtige verdachte zich ophield in Manilla. Hij liep soms gewoon rond op straat, maar wist wel steeds onder de rader van de politie te blijven. Kijk, in dat district vinden wel tien tot vijftien moorden per dag plaats. De politie daar heeft zelf helemaal geen tijd om hier achteraan te gaan. Onze informatie hebben we met de plaatselijke politie gedeeld. Daar waren ze heel blij mee. Vrijdag is de verdachte met veel vertoon gearresteerd. Ik was erbij toen ze met B. bij het politiebureau aankwamen. Ik heb hem daar met hulp van een tolk ook zelf nog even kunnen spreken. In dat gesprek gaf hij toe dat hij Robin heeft neergestoken. Daar zijn opnames van.", zo liet Van den Heuvel op televisie weten.

Opluchting voor familie

Volgens de misdaadjournalist is de familie van Robin Mons blij en opgelucht dat het recht nu alsnog zegeviert. Ricky B. zou tot zijn daad zijn gekomen vanuit jaloezie. Mons zou een korte relatie hebben gehad met een ex-vriendin van B. De verdachte hangt een levenslange gevangenisstraf boven het hoofd.

Aangevallen op terras

Robert Mons ging geregeld op vakantie naar de Filipijnen. De Weesper had daar zelfs een kleine woning. Tijdens zijn laatste vakantie in maart 2014 ging het mis. Terwijl hij op een terras zat, werd hij aangevallen door een man. De Weesper werd meerdere keren gestoken met een mes, onder meer in buik, borst en hoofd. Hij heeft drie dagen in kritieke toestand in het ziekenhuis gelegen voor hij aan zijn verwondingen bezweek.

Na de zomer op tv

In RTL Boulevard werden al wat beelden getoond, die de cameraploeg van 'Vermoord in het buitenland' heeft gemaakt. De uitzending over Mons komt na de zomer op televisie, aldus Van den Heuvel. De exacte uitzenddatum is nog niet bekend.