Kleine Stijn vond het crossen op de fiets het leukste onderdeel.
Kleine Stijn vond het crossen op de fiets het leukste onderdeel.

10 jaar Kindertriatlon: de pioniers blikken terug

WEESP Koen Beenken organiseerde in 2008 een kindertriatlon voor de buurt. Inmiddels is de kindervariant net zo populair als de WeesperNieuws Triatlon. Zondag 27 augustus is de tiende editie. WeesperNieuws laat de zeven deelnemers van het eerste uur aan het woord. Stijn van der Pouw (20) is de laatste in deze jubileumrubriek.

door Marieke van Veen

Waarom deed je destijds mee?
"Ik was bevriend met Pim Beenken. Het was een leuk idee van zijn vader, Koen. We kenden de echte Weesper triatlon al van onze ouders. Mijn moeder is Paula van der Pouw. Nu konden wij zelf ook triatlonnen."

Wat kun je je ervan herinneren?
"Het was vooral een dag spelen met vriendjes. Beetje zwemmen, lekker hard gaan op de fiets, en daarna nog een rondje rennen."

Zwemmen, fietsen of lopen?
"Ik vond het mountainbiken heel vet. Met die houtsnippers op de paden. Crossen door het bos! Veel leuker dan wielrennen op de weg."

Hoe vaak heb je meegedaan?
"De eerste drie edities in de oudere jongens categorie."

'Tegenwoordig houd ik mijn lichaam fit in de sportschool'

En de WeesperNieuws Triatlon?
"De afgelopen jaren lag mijn focus op andere dingen. Je doet het ook niet zomaar even, weet ik van mijn moeder. Het staat ook niet op mijn bucketlist."

Is sporten belangrijk voor je?
"Mijn ouders hebben dat altijd belangrijk voor mij gevonden. Ik heb jaren gehockeyd. Tegenwoordig houd ik mijn lichaam fit in de sportschool."

In 2008 was je nog een kind. En nu?
"Zoals je een aantal jaren geleden al hebt geschreven ben ik op mijn 16e modellenwerk gaan doen. Ik studeer nu technische bedrijfskunde in Amsterdam. Volgend jaar ga ik door in Utrecht, toch een andere stad met een andere sfeer die beter bij mij past. Mijn werk is in Muiden, bij Ome Ko. Heerlijk, horeca!"

Nog tips voor de deelnemers van nu?
"Toen was het voor de lol, nu is het serieus. Het is een fenomeen geworden in en om Weesp. Dus om een goed resultaat te behalen moet je echt trainen. Daarvoor zijn ook de clinics in de aanloop naar 27 augustus."

Ben je erbij op 27 augustus?
"Dan zit ik op Mystery Land, een dansfestival. Jammer, ik was er graag bij geweest."

Aanmelden voor de 10e Kindertriatlon in Weesp? Het kan nog! www.kindertriatlon.com.

Stijn van der Pouw is inmiddels 20.