Afbeelding
Foto: Pixabay

Pieken en dalen

WEESP Het gaat alle kanten op in de Weesper Pool de France, het tourspel op WeesperNieuws.nl. Naarmate de ritten in Frankrijk meer reliëf kregen, kwam het klassement op z'n kop te staan. Dat belooft nog wat.

Peter Sagan behoorde met zijn losse ellebogen tot de meest gekozen renners in het spel. Juist daarom zal de diskwalificatie van de wereldkampioen waarschijnlijk een minder grote invloed hebben op het spel dan het jammerlijke uitvallen van Robert Gesink. Hoewel, je weet het nooit. De veelbesproken Sagan-etappe was een prooi voor Willy Boer, zowel voor als na de juryingreep.

Na de eerste bergetappe waren Bart IJkhout en Marjolein van Bodegom als eerste boven. René van Lambalgen veroverde de gele trui, maar heeft die inmiddels moeten afstaan aan Shamira van Lambalgen. Ook Joris van Kesteren, Jan Keijzer, Aart Scholte, Brigitta Hodde, J.M.E. Landwaart, Loes Lekkerkerker en Ria Dame wisten vorige week een etappezege te pakken. Vandaag is onze hoop gevestigd op een Nederlandse zege in Pau. Daarna gaan we weer klimmen; de Pyreneeën: altijd lastig, altijd spektakel. De gevolgen voor het spel zijn elke dag te volgen via pool.weespernieuws.nl.