De Grote Kerk is altijd het startpunt van de rondleiding.
De Grote Kerk is altijd het startpunt van de rondleiding. Foto: Christian Pfeiffer

Een wandeling door de eeuwen heen

WEESP De Historische Kring Weesp brengt de geschiedenis van Weesp tot leven met de stadswandeling 'Ontdek Historisch Weesp'. Een keertje meelopen kan nog tot en met 18 augustus. Tot die tijd staat de gids elke vrijdagavond om 19.00 uur klaar bij de Grote Kerk.

Weesp is een stad met een rijk verleden, dankzij de vesting, het eerste Hollandse porselein, Van Houten cacao en de welvarende jenever- en bierindustrie. Een verleden dat nog steeds zichtbaar is. De lijst van rijksmonumenten telt in deze stad meer dan driehonderd objecten: van kerken en (pak)huizen tot bruggen en forten.

Verborgen plekjes

Sommige monumenten zijn niet te missen, zoals de Grote Kerk en het stadhuis. Maar er zijn ook verborgen plekjes, en de Historische Kring Weesp weet precies waar. De wandeling duurt circa anderhalf uur. Er wordt gestart bij de Grote Kerk aan de Nieuwstraat, vervolgens neemt de ervaren stadsgids de groep mee door de tijd die voert langs de Synagoge, het sluizencomplex en het stadhuis, door de oude straatjes en over de Hoogstraat met uitzicht over de Vecht.

Door andere ogen

De wandeling is leuk en interessant voor mensen die Weesp willen leren kennen, maar ook als je hier al (langer) woont zie je de stad door andere ogen. Vooraf aanmelden is niet nodig. Deelname kost 3,50 euro per persoon. Naast deze zomerwandelingen biedt de Historische Kring Weesp het hele jaar door ook rondleidingen en themawandelingen op afspraak. Denk hierbij aan 'Weesp Vestingstad' 'Joods Weesp' en 'Weesp Industriestad'. Hiervoor geldt een starttarief van 25 euro voor een groep tot en met 7 personen. Bij meer deelnemers wordt er 3,50 euro per persoon gerekend.

Meer informatie is te vinden op www.historischekringweesp.nl



Het starttarief is 25.00 euro tot en met 7 personen. Bij meer deelnemers 3,50 euro per persoon.

Tip! Doe een dagje Weesp

Wilt u Weesp nog beter leren kennen en tegelijk genieten van de gezelligheid die de stad biedt, doe dan een dagje Weesp. Laat u 's ochtends rondleiden door een ervaren stadsgids van de Historische Kring Weesp en bezoek na de lunch Museum Weesp dat de grootste collectie Weesper porselein in huis heeft. Het museum is gevestigd in het uit 1776 daterende stadhuis dat nog steeds als zodanig in gebruik is. Museum Weesp organiseert op verzoek ook een rondleiding door dit imposante gebouw. Het museum is woensdag tot en met zondag geopend van 13.30 uur tot 17.00 uur.Om u de mogelijkheid te bieden het dagprogramma zelf samen te stellen, bieden we 'dagje Weesp' niet als pakket aan. Voor informatie verwijzen we u naar de volgende adressen:
Stadswandeling: wandelingen@historischekringweesp.nl
Museum Weesp: www.museumweesp.nl
Restaurants: www.tripadvisor.nl (zoek op restaurants Weesp)

Stadswandelingen

Voor meer informatie over de stadswandelingen kunt u contact opnemen met onze coördinator stadswandelingen, Liesbeth Kortekaas, e-mail: wandelingen@historischekringweesp.nl of tel. 0294 489070 / 06 2632 4923

Zomerwandelingen

Iedere vrijdag in juli en augustus (behalve vrijdag 25 augustus) is er een historische stadswandeling. Start om 19.00 uur bij de Grote Kerk aan de Nieuwstraat. Bespreken is niet nodig. De kosten bedragen 3,50 euro per persoon.