Paula van der Pouw:
Paula van der Pouw: "Als het had gekund, had ik toch wel graag ook mijn fiets meegenomen." Foto: Christian Pfeiffer

Hoe komt Paula fit de vakantie door? WeesperNieuws Triatlon

WEESP Vakantie; voor veel mensen komt dat neer op luieren aan het strand of zwembad, ijsjes eten, nippen van cocktails en iedere dag uitgebreid lunchen en dineren. Niet zo gek dus dat een groot deel een paar kilo zwaarder thuiskomt. Deelnemers van de WeesperNieuws Triatlon (zondag 3 september, over 6 weken) kunnen zich dit vakantiegedrag niet permitteren. Hoe gaan zij om met de zomerse verleidingen? We vroegen het zes Weesper triatleten en trappen af met Paula van der Pouw.

door Marieke van Veen

Zwemjuf/ (sport)masseur en sportinstructrice Paula van der Pouw begrijpt niet zo goed wat de redacteur bedoelt met verleidingen. "Ik heb een bepaalde leefstijl - een gezonde leefstijl - en die gooi ik niet opeens overboord omdat ik nu een paar weken vrij ben." De Weespse en haar gezin vieren dit jaar vakantie op Sri Lanka, een eilandstaat in de Indische Oceaan.

Loopschoenen en badpak

In haar rugzak - ze gaan backpacken - zitten in in ieder geval haar hardloopschoenen en wedstrijdbadpak. Want het trainen voor de WeesperNieuws triatlon en al die andere triatlons waar ze met de TTW Ladies aan meedoet, gaat gewoon door. Van der Pouw: "Als het had gekund, had ik toch wel graag ook mijn fiets meegenomen. Voorgaande jaren, als we met de auto naar een land binnen Europa reden, deed ik dat altijd wel. Nu zal ik qua training moeten pakken wat ik pakken kan."

'Backpacken is ook een sport'

'In de vroege ochtend hardlopen en 's middags zwemmen in de zee'

Dat zal neerkomen op een uurtje lopen in de vroege ochtend als haar man en zoons nog op een oor liggen. "Ik ben toch altijd vroeg wakker en het is dan nog niet zo warm. Als ik terug ben kunnen we gezellig samen ontbijten." En als ze 's middags in de buurt van de zee of een zwembad zijn, kan ze haar zwemmeters maken. Het normale regime zal ze toch een beetje los moeten laten, maar dat het hier om een trekvakantie gaat compenseert dat wel: "Uren rondlopen met een zware rugzak is immers ook een soort training".

Zin de Sri Lankese keuken

Qua eten en drinken maakt ze zich al helemaal niet druk. "Ik drink al sinds de wintersport geen alcohol meer, vanwege het triatlonseizoen. Dus het kost me totaal geen moeite om de cocktails te laten staan. En de Sri Lankese keuken staat bekend om haar gezonde gerechten met veel verse groenten, dus daar verheug ik me juist heel erg op.ยจ

Volgende week: Barry Dooper