Nu nog een leeg kantoor, straks een grand café.
Nu nog een leeg kantoor, straks een grand café. Foto: André Verheul

Voormalige bank Grote Plein wordt grand café (met misschien een terras)

Café De Eendracht uit Abcoude slaat de vleugels uit naar Weesp. Aan het Grote Plein moet volgend jaar een grand café komen, zo is het plan.

WEESP Het moet een plek worden waar je straks van 's morgens vroeg tot 's avonds laat terecht kunt om een hapje te eten, een borreltje te halen of gewoon lekker te genieten van een kop koffie en een krant: het voormalige ABN Amro-kantoor aan het Grote Plein moet een grand café worden. Als alles volgens plan van de nieuwe eigenaar verloopt, gaat in het voorjaar van 2018 de deuren open.

Het grand café is een initiatief van de mensen achter het bekende Abcouder grand café De Eendracht. In Weesp wordt een zaak volgens hetzelfde concept neergezet. En hoewel de naam van het café nog bekend moet worden gemaakt, zou het zomaar kunnen dat het Weesper café ook De Eendracht gaat heten.

De caféhouders openen dit najaar eerst nog een café met dezelfde naam aan de Langegracht van Maarsen. De Weesper vestiging moet een volgende stap worden. "Weesp stond al langer hoog op ons verlanglijstje. We zochten lang naar het perfecte pand daarvoor, maar we vonden niks wat ons het wauw-gevoel gaf", vertelt horecaondernemer Jos Kraan van De Eendracht. "Een paar jaar geleden hebben we nog even naar het leegstaande postkantoor aan de Oude Gracht gekeken. Een prachtpand, maar daar zaten teveel haken en ogen aan. Daarna kwam het bankkantoor op de markt. Het klopte meteen. Deze locatie geeft ons zoveel kansen."

Centrale plek

Het grand café aan het Groote Plein moet een plek worden waar je de hele dag door terecht kunt. "We hebben het plan om 's morgens rond een uur of acht open te gaan en rond twaalf uur 's avonds te sluiten. Een mooie centrale plek om samen te komen en waar je lekker kunt eten en drinken op elk moment van de dag. Daarnaast hopen we, een beetje vanzelfsprekend, ook een terras voor de deur te openen, zodat je op zomerse dagen buiten kunt plaatsnemen. Dat zou het plaatje wel helemaal compleet maken."

Verbouwen

'Weesp stond al langer erg hoog op ons verlanglijstje'

Voordat de deuren van het grand café open gaan moet er nog wel het een en ander gebeuren. "Er moet echt nog heel veel geregeld worden. Met de gemeente, om maar wat te noemen. Want of dat terras straks wel mag, wordt afwachten. Wat ons betreft valt of staat het er wel een beetje mee. We hebben goede hoop dat dat in orde komt. We focussen ons erop om volgend jaar nog voor de zomer open te gaan. Er nog veel verbouwd worden. We staan te trappelen om van start te gaan", besluit Kraan.

En zo zou het kunnen gaan worden.