De Weesper Tennisclub start in de nazomer met seniorentennis.
De Weesper Tennisclub start in de nazomer met seniorentennis. Foto: André Verheul

Speciale tennislessen voor ouderen

WEESP Op initiatief van de Weesper Tennisclub en de Gemeente Weesp is er na de zomer (per 1 september) de mogelijkheid voor ouderen in Weesp om gedurende één uur per week in de buitenlucht te bewegen op het tennispark aan de Papelaan. Deze activiteit wordt begeleid door tennisleraren die zijn opgeleid om te sporten en bewegen met ouderen.

De tennisbanen worden 's middags weinig gebruikt. Daarom wil het bestuur van de tennisclub met die beschikbare uren iets moois doen voor de ouderen van Weesp.

Laagdrempelig

Of de deelnemers wel of niet kunt tennissen is niet belangrijk: het uurtje bewegen is de hoofdzaak. Het programma wordt aangepast aan de mogelijkheden van de deelnemers. Ouderen hoeven geen lid te worden van de tennisvereniging om mee te doen aan deze activiteit. Voor deelname wordt een bescheiden eigen bijdrage gevraagd, onder meer voor de kosten van de trainers.

Dementievriendelijk

Alle ouderen in Weesp die het leuk vinden om een keer op een laagdrempelige manier en in een veilige omgeving te tennissen, zijn welkom. De werkgroep 'Weesp Dementievriendelijk' is ook bij het project betrokken. Ook voor deze doelgroep (mensen met dementie) is sport en beweging heel belangrijk. De inzet van vrijwilligers die enige ervaring hebben met de doelgroep is hiervoor echter wel een voorwaarde. De Weesper Tennisclub wil dan ook graag in contact komen met potentiële vrijwilligers. Wie belangstelling heeft om in september een keer mee te doen of om als vrijwilliger mensen met dementie te begeleiden op de tennisbaan (in aanwezigheid van een gediplomeerde trainer), kan contact opnemen met de tennisclub.

Dat kan via de mail secretariaat@weespertennisclub.nl of telefonisch op 0294-410732.