Nova en Nathalie samen op de schommel voor hun huis.
Nova en Nathalie samen op de schommel voor hun huis. Foto: Astrid Maas

'Er wonen in Leeuwenveld veel jonge gezinnen, dat is heel gezellig'

Veel (nieuwe) inwoners nemen deze zomer hun intrek in hun gloednieuwe woning. WeesperNieuws komt graag even kennismaken.

WEESP Weesp is op het moment een van de snelst groeiende steden. De nieuwbouwprojecten zijn populair en vele tientallen jonge gezinnen zijn al hiernaartoe verhuisd. Hoe bevalt het ze om in Weesp te wonen en komen hun verwachtingen van de stad aan de Vecht uit? Deze vragen stelden we aan vier gezinnen die wonen in de nieuwbouwwijken Leeuwenveld 3 en De 6 Weesper Straatjes.

Aan het Jakop Slegthof in Leeuwenveld 3 wonen Olvert (38), Nathalie (36) en Nova die bijna vier jaar is. Nova vertelt dat ze het speelveld voor haar huis geweldig vindt. "Elke dag speel ik daar met mijn vriendjes en vriendinnetjes. Ook leer ik nu fietsen zonder zijwieltjes, want straks ga ik naar mijn nieuwe school en daar wil ik op de fiets naartoe."

Veilig spelen

Nathalie neemt het gesprek over. "En geen auto's die langsrijden en dat maakt het voor de kinderen veilig om hier te spelen. Ook zit er altijd wel een ouder buiten die de kinderen in de gaten houdt en met wie je gezellig een praatje kunt maken." Olvert en Nathalie komen niet uit Weesp. "Ik ben een Friezin en ben geboren in Harlingen en mijn man heeft overal gewoond. Hij komt uit een expatgezin." Voordat ze naar de nieuwbouwwijk kwamen, woonden ze in een appartement aan de Blomstraat. "Nova is daar geboren en toen wilden we graag een woning met een tuin, maar het was moeilijk om in Weesp een geschikte woning te vinden. Gelukkig komen er in Weesp veel nieuwe wijken en konden wij deze woning betrekken. Ook al wonen we hier met veel plezier en is het prachtig voor de kinderen, ik mis de binnenstad wel."

Fietstunnel

Nathalie vertelt dat er een nieuwe wijk komt, Weespersluis, maar dat de infrastructuur nog niet aangepast is. "Als je naar het centrum wil, moet je door de Bouhuijstunnel. Ik vind het een hele lelijke tunnel die ook niet gebouwd is voor zoveel fietsers want ik ben al een paar keer bijna aangereden. Eigenlijk moet er een aparte fietstunnel komen. Ik hoop dat de gemeente dit verhaal leest en er misschien iets meegaat doen. Dan heb ik nog een ander minpuntje sinds we hier wonen: De containers in de straat worden bijna altijd vergeten en blijkbaar staan ze, na twee jaar, nog steeds niet op de lijst om ze leeg te maken. Vooral met het warme weer komt er veel stank vandaan."

Nova vindt het speelveldje voor
haar huis geweldig

Geen basisschool

"Ik heb één aandachtspunt wat voor ons belangrijk is. Nova wordt in oktober vier jaar en we hadden gedacht dat er dan wel een basisschool aan deze kant van Weesp zou zijn. Ik mis op dat gebied een bepaalde visie om dit aan te pakken want we hoorden een paar weken geleden dat er hoogstwaarschijnlijk eerst een noodgebouw komt en dat hier waarschijnlijk pas in 2020 een lagere school staat. Dat is voor onze dochter te laat. Nu gaat Nova naar de Van der Muelen-Vastwijkschool, waar ze heel veel zin in heeft." Nathalie wil nog wel graag benadrukken dat ze hier fantastisch woont in een mooi nieuw huis. "Ik mis bijvoorbeeld geen supermarkt, want je bent redelijk snel in het centrum om boodschappen te doen of bij de Maxis ben je ook zo. Ook wonen hier veel jonge gezinnen van onze leeftijd en dat is heel gezellig. En je kunt hier makkelijk parkeren, want toen we aan de Blomstraat woonden moesten we soms wel twintig minuten rondrijden voordat we een parkeerplekje hadden gevonden. En wat ook belangrijk voor ons is, is dat het station vlakbij is want mijn man werkt op Schiphol als vliegtuigmonteur en ik ben stewardess. Dus ideaal want we gaan vaak met de trein naar ons werk. Olvert is hier toen ook komen wonen vanwege het station en omdat Weesp zo'n mooi oud stadje is. We weten dan ook zeker dat we hier oud gaan worden."