Barry Dooper sport minstens tien uur in de week. Ook tijdens de vakantie.
Barry Dooper sport minstens tien uur in de week. Ook tijdens de vakantie. Foto: Christian Pfeiffer

Hoe komt Barry Dooper fit de vakantie door? WeesperNieuws triatlon

WEESP Vakantie; voor veel mensen komt dat neer op luieren aan het strand of zwembad, ijsjes eten, nippen van cocktails en iedere dag uitgebreid lunchen en dineren. Niet zo gek dus dat een groot deel een paar kilo zwaarder thuiskomt. Deelnemers van de WeesperNieuws Triatlon (het is zondag 3 september voor je het weet) kunnen zich dit vakantiegedrag niet permitteren. Hoe gaan zij om met de zomerse verleidingen? We vroegen het zes Weesper triatleten. Deze week Barry Dooper.

door Marieke van Veen

Op het moment dat deze krant op de mat valt, zit Barry Dooper met zijn gezin op Corsica. Ze zijn eerst naar Italiƫ gereden waar ze Pisa en Lucca hebben bezocht en zijn toen per ferry overgestoken naar het bergachtige Franse eiland.

Croissantje moet kunnen

"Wandelen, bezienswaardigheden bezoeken, een dagje strand; we proberen het altijd een beetje af te wisselen", vertelt de Weesper sportfanaat. Hij heeft zijn racefiets bij zich. Op Corsica gaan de trainingen gewoon door, maar Dooper gunt zichzelf deze weken wel wat meer: "Thuis ontbijt ik altijd met kwark en noten, maar als ik op vakantie ben begin ik de dag rustig met een croissantje. Ook een chippie of een patatje moet af en toe kunnen."

Dooper sport normaal gesproken elke dag, minstens tien uur per week. Hij is van plan dat tijdens zijn vakantie te blijven doen, vanwege de WeesperNieuws triatlon, maar ook vanwege zijn deelname aan het WK halve Ironman in Tennessee (VS).

Martine zegt soms: 'Ga maar even sporten, want je bent heel vervelend'

Geen moeten meer

"Zo'n vijf jaar geleden was ik veel fanatieker, toen trainde ik wel 18 tot 20 uur per week. Dat is eigenlijk roofbouw op je lichaam. Ik ben inmiddels 44 en merk dat ik minder snel herstel van een wedstrijd. Daarbij ben ik vorig jaar ziek geweest. Het is leuk om weer wedstrijdjes te doen, maar het moeten is er wel af." Het zal op Corsica voorkomen dat Dooper een dagje niet kan sporten, vanwege een uitstapje bijvoorbeeld. "Als we pas weer 's avonds laat terug zijn in het hotel ga ik niet nog een stuk hardlopen. Maar een dagje overslaan zit me eerlijk gezegd niet helemaal lekker. Sporten is toch een soort verslaving. Ik word er rusteloos van als ik een keer niet kan trainen. Mijn vrouw Martine zegt soms tegen me: 'Ga maar even sporten Barry, want ik vind je heel vervelend', haha."

Volgende week:
Deborah Schouten