Martine met haar dochter Fenna in hun nieuwe woning in Leeuwenveld 3.
Martine met haar dochter Fenna in hun nieuwe woning in Leeuwenveld 3. Foto: Astrid Maas

'Voor ons is dit een heerlijke plek en we gaan hier voorlopig niet meer weg'

Veel (nieuwe) inwoners nemen deze zomer hun intrek in hun gloednieuwe woning. WeesperNieuws komt graag even kennismaken.

WEESP Weesp is op het moment een van de snelst groeiende steden. De nieuwbouwprojecten zijn populair en vele tientallen jonge gezinnen zijn al hiernaartoe verhuisd. Hoe bevalt het ze om in Weesp te wonen en komen hun verwachtingen van de stad aan de Vecht uit? Deze vragen stelden we aan vier gezinnen die wonen in de nieuwbouwwijken Leeuwenveld 3 en De 6 Weesper Straatjes.

Naast het huis van Martine (38) wordt druk gebouwd aan de laatste fase van Leeuwenveld 3. "Maar daar hebben we geen last van. Toen we wisten dat we dit huis konden kopen, hebben we daar rekening mee gehouden. Aan de overkant van onze straat, de Landscronerlaan, komt ook nog de nieuwe woonwijk Weespersluis. Dus voorlopig wordt hier nog druk gebouwd." Als je de woning van Martine binnenkomt, valt je op dat ze een mooie ruime woonkamer hebben met veel licht. "We hadden de keus om geen garage te nemen zodat de woonkamer een stuk groter werd. Ik weet uit ervaring dat we van de garage een rommelhok gaan maken en daar hadden we geen zin in. En de auto kan op het pad voor de garage staan dus altijd een parkeerplek."

Ingeloot

Martine en haar man Michel (41) wonen hier sinds begin maart samen met baby Fenna. "We komen uit Utrecht en daarvoor had ik een starterswoning aan de andere kant van het station aan de Willem de MĂ©rodestraat. Dus ik ken Weesp. In Utrecht woonden we in een appartement en toen ik in verwachting raakte, wilden we daar niet meer blijven en gingen op zoek naar een grotere woning." Het stel ging op zoek naar woningen in Amsterdam en Utrecht, maar ze kwamen erachter dat de huizen daar onbetaalbaar zijn. "We konden wel iets kopen, maar dan zou het weer een appartement zijn." Toen zijn ze gaan kijken in Abcoude, Amstelveen en Hilversum omdat ze graag ergens wonen waar een station is en in de nabijheid van Utrecht en Amsterdam. "En toen lag er opeens een folder over Leeuwenveld in de brievenbus en we dachten: dat ziet er mooi uit. We zijn meteen gaan kijken Eerst werden we uitgeloot, maar voor een volgende bouwfase werden we gelukkig ingeloot."

Klein winkelcentrum

Voor Martine is het belangrijk dat het station op loopafstand is. "Ik ben in twaalf minuten op Amsterdam Centraal. Omdat ik ondernemer ben en twee bedrijven heb, was dat voor mij een voorwaarde. Ik heb een eigen gidsenbedrijf in Amsterdam en daarnaast ben ik fotograaf. Voor mijn man was het station niet belangrijk want hij werkt in Gorinchem en pakt de auto." Weesp is voor Martine niet onbekend want in haar studententijd heeft ze gehandbald bij WeHave. "Ik ben geboren in Amsterdam en opgegroeid in Duivendrecht dus deze omgeving is bekend voor mij. Wat ik ook heel prettig vind, is dat het centrum vlakbij is. Ik wandel daar bijna elke dag met de kinderwagen naar toe. Ook omdat hier nog weinig groen is en ik hou van de gezelligheid van het centrum met de terrasjes en winkeltjes." Martine vindt de toegang tot het centrum niet goed. "Je kunt met de kinderwagen niet door de tunnel want er is daar een trap dus moet ik via het fietspad wat niet echt veilig is. Wat ik ook mis aan deze kant van Weesp is een klein winkelcentrum met een buurtsuper en een leuke koffietent omdat ik als zzp'er daar vaak mijn administratie doe met een lekker kopje koffie of in gesprek ga met andere mensen."

'Voor Leeuwenveld 3 werden we gelukkig wel ingeloot'

Sinds ze hier wonen hebben ze meteen goed contact met de buren. "We zijn allemaal van dezelfde leeftijd met jonge kinderen. De schutting in onze achtertuinen hebben we niet helemaal doorgetrokken zodat de buurkindjes bij elkaar kunnen spelen en straks ook met mijn dochter. Voor ons is dit een heerlijke plek en we gaan hier voorlopig niet meer weg. Misschien zitten we hier nog als we hoogbejaard zijn."