Stefan Stasse is elke dag te horen op Radio 2. Vriend Jan is saxofonist Jan Kooper. Volgende week op deze plek: tekstschrijfster Stephanie Prinssen.
Stefan Stasse is elke dag te horen op Radio 2. Vriend Jan is saxofonist Jan Kooper. Volgende week op deze plek: tekstschrijfster Stephanie Prinssen.

Vakantie

Stefan: "Jan, bonjour en hola ik ben weer in Weesp, near Amsterdam Beach, near the Castle of Amsterdam met beautiful rivers en canals en the most beautiful terrassen of Noord-Holland, an idyllic place with no coffeeshops, no prostitutes en no drunken bachelors or bierfietsers!"
Jan: "Yes yes, but only in Weesp: beware voor the midlife crises mannen op racefietsen die denken dat ze the king of the road zijn maar dat geheel ter zijde. Hoe was je vakantie?"
Stefan: "Ja heel fijn, Frankrijk en Spanje. Hoogtepunt mooi plaatsje aan zee in Baskenland vlakbij prachtige stad Bilbao ….en jij?"
Jan: "Bedrijfsuitje met mijn eenmanszaak. Hoopgtepunt was een menu voor 12,50: salade, kipfilet met rode saus, ambachtelijke friet, en een creme brulee."
Stefan: "Dus helemaal alleen op vakantie?"
Jan: "Ja, ik wilde eigenlijk even van mezelf weg. Vandaar de keuze voor een toeristische trekpleister, waar je tijdens het 'menu du jour' stiekem kan genieten van het gejengel van jonge kinderen en de eerste barstjes ziet ontstaan in pril gezinsgeluk omdat je er zelf geen deel van uitmaakt. "
Stefan : Jij was lekker op jezelf even weg van Jan Kooper, even weg van Weesp
Jan: "Tja, alleen op vakantie gaan is een verraderlijk iets. Voor je het weet zit je in je eentje in een kabelbaantje in een bakje voor twee op weg naar een kasteel met kinderattracties."
Stefan: "Lekker! Dus je was er echt even uit?"
Jan: "Mwah, heel even maar."
Stefan: "Maar goed, 's avonds nog leuke mensen ontmoet op terras of in café?"
Jan: "Nee, dat niet. Ik heb nog een tijdje patience gespeeld op mijn telefoon maar kwam nooit uit."
Stefan: "Onbegrijpelijk. En toen?"
Jan: "Toen kwam ik mezelf tegen en vond het tijd worden om maar weer eens op huis aan te gaan."
Stefan: "Dus je bent feitelijk maar een dag op vakantie geweest."
Jan: "Ja, het cliché is waar: 'Home is where your heart is'. Je neemt jezelf altijd mee."
Stefan: "Dat besef heeft deze korte vakantie je dan toch maar mooi opgeleverd."
Jan: "Ja, dus ik heb nu twee dagen een B&B gehuurd in het centrum van Weesp, 's avonds lekker een dagschotel gegeten aan de haven en binnenkort naar het Sluis-en-bruggenfeest!
Stefan: "Dus al met al een geslaagde vakantie! Hou vol, Jan!"
Jan: "Ja, Hou vol."