Veel Weespers plaatsen dit jaar zonnepanelen, de gemeente volgt op het dak van de sporthal.
Veel Weespers plaatsen dit jaar zonnepanelen, de gemeente volgt op het dak van de sporthal. Foto: Gemeente Weesp

116 zonnepanelen op dak sporthal

WEESP Op het dak van Sporthal Aetsveld zijn 116 zonnepanelen gemonteerd. Het is een van de concrete acties die de gemeente Weesp onderneemt in het kader van duurzaamheid.

Om de doelstelling te halen die verwoord staat in het vorig jaar door de gemeenteraad vastgestelde duurzaamheidsbeleid, is meer nodig dan een paar kilowattuur van het sporthaldak. De gemeente heeft zich ten doel gesteld energieneutraal te zijn in 2030. Wil je die enorme ambitie waarmaken, dan zul je grote stappen moeten zetten.

En daar zien we tot op heden nog weinig van, vindt D66. De partij spoort milieuwethouder Tuning van GroenLinks dan ook aan tot grotere en vooral concretere acties. "We hebben meer nodig dan vage formuleringen over samenwerken in de regio", zei D66-raadslid Christian Zierleyn onlangs bij de behandeling van de Kadernota 2018. Tuning reageert: "Die kritische noot vind ik niet terecht, maar ik snap hem wel. De ambitie is inderdaad gigantisch en we móeten nu stappen zetten." Volgens de wethouder is er lokaal al veel in gang gezet, maar valt of staat alles met een regionale samenwerking. In november houden de gemeenten in Gooi en Vechtstreek een conferentie over verduurzaming. Tuning verwacht bij die bijeenkomst ook van de andere gemeenten boter bij de vis.

7