Marianne heeft het nog elke dag naar haar zin.
Marianne heeft het nog elke dag naar haar zin. Foto: Sjoerd Stoop

Marianne werkt al 40 jaar voor Blokker

WEESP Elke Weesper zal ze ondertussen wel zo'n beetje aan haar kassa hebben gehad: Marianne Rebel werkte donderdag exact 40 jaar voor de Blokker aan de Slijkstraat.

door Sjoerd Stoop

Het was donderdag feest voor Marianne: haar collega's trakteerden haar op een lekker hapje en een drankje en meerdere cadeau's. De Weespse was vanzelfsprekend erg verrast, maar bovenal ook trots. "Het voelt ook echt heel bijzonder. Ze hebben me echt verrast", verzekert ze. "Eigenlijk hoef ik vandaag niet te werken, maar ik heb toch mijn Blokker-overhemd aangetrokken en ben er gewoon. Het is een feestdag."

Marianne begon 40 jaar geleden als jong meisje met werken voor de Blokker. "Dat was toen best spannend, m'n eerste baantje", zo vertelt ze. De vrouw die haar toen aannam, kwam donderdag even langs om Marianne te feliciteren. "Leuk toch?", zo glimlacht ze. "Heel bijzonder dat zij er ook nog bij kan zijn."

Na 40 jaar zit Marianne nog steeds op haar plek bij de Blokker. "Het heeft, echt waar, geen dag verveeld. Ik ga nog elke dag met veel plezier naar mijn werk. En dat zal ook nog wel even zo blijven. De omgang met de collega's, die steeds meer als familie voelen, maar ook het contact met de klanten blijft ontzettend leuk. Het blijft leuk om mensen te helpen, maar ook gewoon om weer eens een praatje te maken met mensen."

Er over nagedacht om eens andere uitdaging aan te gaan heeft Marianne nooit. "Nee, echt nooit", zegt ze resoluut. "Waarom zou je weggaan als je het naar je zin hebt? Ik zit hier echt op m'n plek. En sterker nog. Ik woon ook nog eens alweer 25 jaar boven de winkel. Dat zegt ook wel genoeg. Aan mij zal het niet liggen, de 50 jaar bij Blokker haal ik ook nog wel."