Marc Schouten neemt zijn fiets mee naar de Spaanse Pyreneeën.
Marc Schouten neemt zijn fiets mee naar de Spaanse Pyreneeën.

Hoe komt Marc fit de vakantie door? WeesperNieuws Triatlon

WEESP Vakantie; voor veel mensen komt dat neer op luieren aan het strand of zwembad, ijsjes eten, nippen van cocktails en iedere dag uitgebreid lunchen en dineren. Niet zo gek dus dat een groot deel een paar kilo zwaarder thuiskomt. Deelnemers van de WeesperNieuws Triatlon (nog maar 3 weken!) kunnen zich dit vakantiegedrag niet permitteren. Hoe gaan zij om met de zomerse verleidingen? Deze week Marc Schouten.

door Marieke van Veen

Eerst een week Spaanse Pyreneeën en daarna een week Côte d'Azur, zo ziet de vakantie van het sportieve gezin van Marc Schouten eruit. Ze zijn een ware triatlonfamilie. Marc en zijn echtgenote Brechtje hebben er al diverse WeesperNieuws Triatlons opzitten en hun dochters van 11 en 13 doen in de Weesper Kindertriatlon niet voor hun ouders onder.

Raften en bergwandelingen

Niet zo verrassend dus dat het vooral een actieve vakantie wordt voor de vier. "Raften, bergwandelingen en natuurlijk lekker zwemmen", verheugt Marc Schouten zich op de qualitytime met zijn gezin. De Weesper probeert tijdens die twee weken net zoveel te trainen als thuis, maar "als het een keer niet kan, dan leg ik me daar bij neer". Hij gaat proberen drie keer per week minimaal twee uur te fietsen, daarnaast heeft hij zijn wetsuit bij zich voor de nodige zwemkilometers en ook de loopschoenen gaan mee. "We zullen waarschijnlijk ook wel een paar keer met hele gezin gaan hardlopen, dat doen we thuis ook. Het is alleen even afwachten hoe het met onze jongste dochter gaat, want die kampt met een gebroken teen."

Hartritmestoornis

'Een ijsje kan best, maar niet meteen drie bollen met slagroom erop'

Dat klinkt behoorlijk gedreven allemaal, maar volgens Schouten is dat hele fanatieke er juist wel af bij hem. "Een paar jaar geleden is er een hartritmestoornis bij mij geconstateerd. Dat doet je beseffen dat er meer is in het leven. Ik zal altijd blijven sporten, want daar voel ik me goed bij, maar er is nu ook meer ruimte voor andere dingen." Af en toe een ijsje en de avondmaaltijd afsluiten met een dessert; Schouten snoept tijdens zijn vakantie wel iets meer, maar gaat niet opeens helemaal los. "Trouwens, ik stap doordeweeks ook gerust binnen bij Nelis' hoor. Maar dan neem ik één bolletje, en niet meteen drie bollen met slagroom." Alcohol drinkt de Weesper sporadisch en dat zal tijdens zijn vakantie niet veel anders zijn."

Volgende week:
Dirk van Hoek