De teckel van Ton en Titia laat zich graag vervoeren, per boot of met de fiets.
De teckel van Ton en Titia laat zich graag vervoeren, per boot of met de fiets.

Een vaarvakantie zorgt bij Ton en Titia uit Huizen voor ultieme onthaasting

Het is vakantietijd, veel Weespers zijn elders op deze wereld. Maar er zijn ook mensen die vakantie vieren in Weesp. Wie zijn die mensen?

WEESP De geinige teckel op de foto is van Ton en Titia uit Huizen. Ze hoeven zelf niet per se in beeld bij dit verhaal maar het hondje poseert gewillig. Hij heeft het dan ook erg naar zijn zin, want hij wordt overal mee naar toe genomen.

Ton werkt als teamleider Serologie in het laboratorium van Tergooi Ziekenhuizen, Titia is huisvrouw. Ze gaan al jaren met de boot op vakantie. Als WeesperNieuws ze spreekt bij hun ligplaats aan de Korte Stammerdijk is het alweer hun laatste vakantiedag. De dag na het gesprek varen ze terug naar hun woonplaats Huizen. Ton moet na het weekend meteen weer aan de slag in het lab.

Waarom een bootvakantie?
"Het ontspant. Je moet wel rustig aan doen. Varen is onthaasten. Het is ook gewoon heel fijn om op het water te zijn. En Nederland is heel mooi vanaf het water. We varen nu al meer dan tien jaar. De eerste jaren, toen de kinderen jonger waren en nog met ons meegingen op vakantie, huurden we voor de zomervakantie een boot. Later hebben we er zelf een gekocht. Het vergt veel onderhoud, dat houdt nooit op. Maar het is het wel waard."

Waar gaat de reis naartoe?
"Dit is helaas alweer onze laatste dag. We zijn drie weken weggeweest. Meestal gaan we vier weken op vakantie, maar dat kon nu niet. Daarom zijn we ook wat meer in de buurt gebleven: Haarlem, Gouda, nu Weesp. Als we meer tijd hebben varen we bijvoorbeeld rustig helemaal naar Groningen. We hebben een fijne vakantie gehad, met over het algemeen redelijk goed weer. De kinderen zijn ook nog langs geweest en hebben een paar dagen meegevaren en bij ons op de boot geslapen."

Wat is er zo leuk aan Weesp?
"Weesp is een echte watersportstad met veel faciliteiten. Het is altijd weer leuk om een dag of een paar dagen in Weesp te zijn."
Gaan jullie ook Weesp in?
"Ja, om de gezellige sfeer te proeven, een terrasje te pakken of ergens een hapje te eten. Ik (Titia) ga ook altijd even neuzen bij de winkels, er zitten een paar leuke kledingzaken in het centrum."

En op cultureel gebied?
"Wie fietsen graag een rondje, maar doen niet mee aan stadswandelingen of zo. Onze teckel is al op leeftijd, dat gaat niet. We willen hem ook niet te lang alleen laten. Als we gaan fietsen gaat 'ie altijd mee, in het mandje voorop."

Alweer de laatste dag, maandag moet Ton weer aan de slag in het lab

Zien we jullie nog eens terug?
"De Vecht bevaren is voor ons vaste prik. Omdat het een mooie rivier is, maar ook omdat we 'm nodig hebben om thuis te komen."

Als Titia in Weesp is struint ze graag de leuke kledingwinkels af.