Dick van Hoek (midden) tijdens de 1/8 Triatlon van Nederhorst den Berg.
Dick van Hoek (midden) tijdens de 1/8 Triatlon van Nederhorst den Berg. Foto: Bjorn van der Neut

Hoe komt Dirk fit de zomer door? WeesperNieuws Triatlon

WEESP Vakantie; voor veel mensen komt dat neer op luieren aan het strand of zwembad, ijsjes eten, nippen van cocktails en iedere dag uitgebreid lunchen en dineren. Niet zo gek dus dat een groot deel een paar kilo zwaarder thuiskomt. Deelnemers van de WeesperNieuws Triatlon (nog maar twee weken!) kunnen zich dit vakantiegedrag niet permitteren. Hoe gaan zij om met de zomerse verleidingen? Deze week Dirk van Hoek.

door Marieke van Veen

Of hij nou vrij is of niet, Dirk van Hoek (47) staat 's ochtends altijd om zes uur op. "Dat is mijn ritme, ik vind dat fijn. Meestal ga ik dan sporten. Als ik dan klaar ben met trainen, komt de wereld tot leven. Dan ga ik naar mijn werk en in de weekenden schuif ik aan bij het ontbijt met mijn gezin."

Voor dag en dauw

Dus ook als de Weesper met vrouw en tienerkinderen vakantie viert in Italiƫ staat hij het liefst voor dag en dauw op. "De fiets gaat niet mee dit jaar, want we gaan wat korter dan normaal, maar mijn loopschoenen en wetsuit wel. Met hardlopen komt het altijd wel goed. Maar of er ook een zwembad in de buurt is dat geschikt is voor wedstrijdtrainingen zal ik ter plaatse moeten uitzoeken. En misschien huur ik wel een fiets, dat zou zomaar kunnen." Het gezin staat op een camping, waar de kinderen lekker kunnen zwemmen. "Dat wisselen we af met uitstapjes; een vaartocht, een stadje bekijken... Ik kan niet twee weken lang aan de rand van een zwembad hangen. Daar wordt ik heel onrustig van, dat is voor niemand leuk."

25ste WeesperNieuws Triatlon

'Zo voor mijn 25ste triatlon wil ik geen vakantiekilo's'

Qua consumptie van minder gezonde drankjes en snacks houdt Van Hoek het matig. "Ik ga mezelf geen glas wijn ontzeggen, maar over het algemeen let ik ook tijdens vakanties erg op wat ik eet. Ik zit er met mijn 25ste WeesperNieuws Triatlon voor de deur niet op te wachten dat ik straks zwaarder thuiskom. Dat zou zonde zijn, waar heb ik dan zo hard voor gewerkt?"

De Weesper traint extra veel op het moment. "Omdat mijn fiets niet mee kan en omdat ik hiervandaan niet kan inschatten of ik in Italiƫ wel goed kan blijven trainen. Maar ik merk dat het misschien wat te veel is nu, ik begin last te krijgen van pijntjes. Dus misschien is het wel goed als ik even wat rustiger aan doe, zodat mijn lijf kan herstellen."

Volgende week:
Robert Parinussa