Sander Bakkers bedrijf gaat in vlammen op.
Sander Bakkers bedrijf gaat in vlammen op. Foto's: Aquaasan-Corals

Aquariumondernemer probeert de draad weer op te pakken

WEESP Wat voor Sander Bakker jaren geleden begon als een hobby groeide uit tot een florerend bedrijf met klanten uit het hele land. Onder de naam Aquaasan-Corals kweekt en levert hij koralen en vissen en onderhoudt en plaatst hij zeewateraquaria bij particulieren en bedrijven. Bij een brand eerder deze maand ging alles verloren. Inmiddels werkt hij, gesteund door klanten en vrienden, dapper aan een doorstart.

door Marieke van Veen

In de loods langs de Polderbaan van Schiphol, waarin meerdere bedrijven zaten, werd twee dagen voor de verwoestende brand een molotovcocktail naar binnen gegooid. Deze brandstichting mislukte. Woensdag 2 augustus brandde de loods alsnog volledig uit. Een nu wel geslaagde brandstichting lijkt waarschijnlijk, maar het onderzoek loopt nog.

Moeizaam

De met veel liefde zelfgekweekte koralen, tropische vissen in de mooiste kleuren, droogvoer, aquariumverlichting, reinigings- en onderhoudsproducten... alles is weg. Bakker vult zijn werkdagen sindsdien met onderhoudsklussen bij klanten thuis. Er moet immers toch brood op de plank komen. Ondertussen is hij bezig met allerlei dingen regelen: een nieuwe minimale voorraad aanleggen, een nieuw pand zoeken en de verzekering afhandelen. "Maar het gaat allemaal zo moeizaam. Ik probeer positief te blijven, maar dat is niet altijd makkelijk. De rek begint er na een paar weken wel een beetje uit te raken."

Hulp uit alle hoeken

'Ik probeer positief te blijven, maar het gaat allemaal zo moeizaam'

Veel kracht put de ondernemer uit Weesp uit alle hulp die hij krijgt van klanten, zakenrelaties, familie en vrienden. Ze roemen hem om zijn passie, zijn kennis en zijn fijne karakter en proberen Bakker op allerlei mogelijke manieren zo snel mogelijk terug in het zadel te krijgen. Zo brengt Cynthia Stavast zelfgemaakte armbandjes met visjes en zeesterren aan de man, bakt Nick Schenk alvast keramische rotsformaties voor in de nieuwe winkel, stopt tattooshop Inkredible Tattoos de opbrengst van een serie speciale tatoeages in een spaarpot en verkoopt Sanders zus Anja Bakker vanuit Spanje zelfgemaakte kettingen met materialen die ze daar op het strand vindt. Ook is er een inzameling via www.doneeractie.nl. Daar staat de meter na zo'n 140 donaties op circa 7500 euro.

In betere tijden.