In de oude foyer was het dringen. De nieuwe foyer is veel ruimer van opzet.
In de oude foyer was het dringen. De nieuwe foyer is veel ruimer van opzet. Foto's: Marieke van Veen

In het nieuwe Theaterpand komen alle ambities samen

Theaterpand Weesp verruilde de Herengracht voor de Flevolaan. In het nieuwe pand van 325 m2 zijn de mogelijkheden eindeloos.

WEESP Rond het nieuwe Theaterpand lopen duistere figuren rond. Een horrorclown, Graaf Dracula. Daniëlle Meyer is op 'haar' parkeerterrein bezig met opnames voor een voorstelling. Op de Herengracht had dat niet buiten gekund. Binnen was al amper ruimte. "Dat we dat zo lang hebben volgehouden is, best knap."

Het theatertje van Daniëlle Meyer en Sara Kroos aan de Herengracht was charmant en knus, maar naarmate de jaren verstreken namen de haken en ogen toe. Meyer: "Het theater en de theaterschool floreerden, maar alles - van lessen en voorstellingen tot shows en feesten - vond plaats in dezelfde ruimte en dat leverde steeds meer hoofdbrekens op." Het pand aan de Flevolaan 6 heeft een veel grotere theatervloer met een tribune voor zo'n 90 man en de foyer is groot én afgescheiden met bovendien een klein podium. Er zijn aparte leslokalen en kleed- en opslagruimten voor de theaterklassen en ga zo maar door. En dan nog heeft Meyer genoeg ruimte over om nieuwe initiatieven te ontplooien, zoals een escaperoom eind dit jaar. Zaterdag houdt het Theater open huis. Blader voor het programma door naar pagina 3 van het VechtJournaal.

Daniëlle Meyer (links) aan het werk.
De nieuwe, veel grotere theatervloer.