Een 23 minuten (!) durend vuurwerk was het fraaie sluitstuk van het 40e Sluis-en-bruggenfeest. Hoe gaat het er volgend jaar uitzien?
Een 23 minuten (!) durend vuurwerk was het fraaie sluitstuk van het 40e Sluis-en-bruggenfeest. Hoe gaat het er volgend jaar uitzien?

Vernieuwen wordt nog een hele puzzel

Het 40e Sluis-en-bruggenfeest was zeer geslaagd. Toch gaat de organisatie broeden op een andere formule voor het stadsfeest.

WEESP Elsa de Greef en Mary Haselager zijn net weer een beetje op krachten als ze dinsdagochtend op onze redactie terugblikken op het Sluis-en-bruggenfeest. Het was geweldig, zo laten de vlaggendragers van het organiserend comité weten. En toch willen ze het volgend jaar (iets) anders.

"De sfeer was goed, er waren geen incidenten, de reacties waren overwegend positief. We hebben moeten buffelen om alles goed te laten verlopen en dankzij de inzet van vrijwilligers, sponsors en mensen die we spontaan van straat plukten hebben we het gefikst", zo steekt Elsa van wal. Tussendoor vond ze ook nog tijd om met het popkoor Funtastic op te treden. Mary is blij dat ze haar stem weer terug heeft en kijkt eveneens met veel voldoening terug. Het aanstekelijke enthousiasme van beide dames heeft het stadsfeest in de Weesper binnenstad goed gedaan. Maar ze herhalen wat Mary vorige week ook al zei: op deze manier doen ze het niet nog een keer. Het afsluiten van de binnenstad voor drie dagen is regeltechnisch zo'n klus geworden dat ze willen brainstormen over wat zij noemen "een andere formule".
"Verkeerstechnisch is het een steeds groter probleem. Daarnaast zijn er de kosten. Het meeste geld gaat op aan verkeersregelaars, toiletten en schoonmaken. Als we het feestterrein iets kleiner kunnen maken dan zijn die kosten allemaal minder. Veel lokale ondernemers zijn geen fan van de braderie. Met hen willen we ook praten. Aan dat soort dingen moet je denken als we het hebben over een andere formule. We gaan er in oktober over praten. Dit was zeker niet het laatste feest, zoals veel mensen onterecht hebben geconcludeerd. We moeten uitkomen op iets dat organisatorisch behapbaar is en waar de Weespers tevreden mee zijn. Dat wordt nog een hele puzzel. Laten we niet bang zijn voor vernieuwing. En wil niemand iets veranderen, ook goed. Maar dan organiseren wij het niet meer."

Lekker weer, drankje, leuke mensen... het feest in optima forma.
En ook dat is een brug...