ABN Amro heeft kantoor in Weesp niet meer nodig

WEESP ABN Amro sluit per 16 november het advieskantoor aan de Slijkstraat 28 in Weesp. Het aantal klantenbezoeken nam de laatste tijd sterk af, waarop ABN Amro heeft besloten te vertrekken uit Weesp.

ABN Amro vertrok in december 2016 uit het pand aan het Grote Plein. Ook dat was ingegeven door een terugloop. Volgens Bastiaan van de Lagemaat, kantoordirecteur Weesp, was het altijd al de bedoeling dat het kantoor aan de Slijkstraat tijdelijk was. "Steeds minder mensen bezoeken tegenwoordig een bankkantoor, steeds meer klanten doen hun bankzaken online. ABN Amro gaat mee in deze toenemende digitale ontwikkelingen, maar dit bekent ook dat dit soms te snel gaat voor onze klanten. Daarom openden we in december 2016 het tijdelijke kantoor aan de Slijkstraat, met als doel klanten te helpen om op een moderne manier te bankieren en voor adviesvragen door te verwijzen naar een van onze Financieel Advies Centra. In de eerste maanden waren er veel vragen over internetbankieren, maar de laatste tijd is ook hier het aantal klantbezoeken sterk afgenomen. Daarop is besloten het tijdelijke kantoor te sluiten."

Naar Bussum of de webcam

Klanten moeten nu bellen naar een filiaal in Bussum of Diemen óf plaatsnemen achter de eigen webcam. Het aantal adviesgesprekken via de webcam neemt snel toe en krijgt volgens Van de Lagemaat een hoge waarderingsscore van klanten.

Leeg

Toen ABN Amro zich in de Slijkstraat wilde vestigen, ontspon zich een discussie over de komst van deze dienstverlener in de winkelstraat. De gemeente hield vast aan het bestemmingsplan, dat alleen winkels toestaat. De bedrijfsmakelaar stelde dat een gevulde winkelstraat van groter belang was. De discussie werd opgepikt door de gemeenteraad, maar die bleef erbij dat winkelpanden bedoeld zijn voor 'echte' winkels. De zaak lag gecompliceerder, want op sommige winkelpanden geldt een ruimere bestemming en mag een dienstverlener wél. ABN Amro koos voor een naastgelegen winkelpand, waar het wel een kantoor mocht openen. Binnenkort staat dit winkelpand dus weer leeg.

Advieskantoor Slijkstraat binnen een jaar weer gesloten