Tennisleraar Michael: 'Draai vooral je lichaam, zo ontzie je schouders en armen.'
Tennisleraar Michael: 'Draai vooral je lichaam, zo ontzie je schouders en armen.' Foto: Marieke van Veen

Aftrap Seniorentennis bij WTC

WEESP Een groep van zo'n tien oudere Weespers waagde zich donderdag op de tennisbaan van WTC aan de Papelaan. Deze mannen en vrouwen doen mee aan het seniorentennisproject van de gemeente Weesp in samenwerking met de Weesper Tennis Club. Deze week was de eerste les.

door Marieke van Veen

Michael Dissel liet de deelnemers eerst een tijdje oefenen met een gewone bal; hij is namens tennisschool Muller & Van Dijk hoofdtrainer bij de Weesper Tennisclub.

Aanwijzingen en adviezen

Vervolgens deelde Dissel rackets en tennisballen uit en gingen de senioren echt aan de slag. Sommige hadden vroeger al getennist, maar voor de meeste was het de eerste kennismaking met de sport. Dat viel nog niet mee, maar de deelnemers hadden er vooral veel plezier in. Van Dissel hield iedereen in de gaten en gaf waar nodig aanwijzingen en adviezen.

Pilot van vijf weken

Het project duurt vijf weken, met een les per week. Daarna kunnen de senioren beslissen of ze willen blijven tennissen. In dat geval kunnen ze lid worden van de tennisclub. Ze kunnen dan een baan huren of lessen nemen. Tennisvoorzitter Cor Bavinck, beleidsmedewerker sport Merel Diemont en buurtsportcoach Ingmar Kolbrink zijn tevreden over de animo voor de pilot. "Het gaat in dit project vooral om bewegen, buiten zijn en sociaal contact; het spelniveau doet er totaal niet toe. Iedereen is welkom."

Weespers die zich nog niet hadden aangemeld, maar toch eigenlijk graag willen meedoen aan het project kunnen contact opnemen via 0294-410732. Gewoon een keertje langskomen om eens te kijken mag ook. De eerstvolgende seniorentennisles is morgen (donderdag 14 september) om 14.30 uur bij de Weesper Tennis Club aan de Papelaan.