Brigitte Nijman haalt initiatiefnemer Pieter Kors ook op het podium bij het Concert aan de Steiger.
Brigitte Nijman haalt initiatiefnemer Pieter Kors ook op het podium bij het Concert aan de Steiger. Foto: Robin Voorhamm

Meezingen aan de steiger, volgend jaar weer?

WEESP De derde editie van het Concert aan de Steiger trok afgelopen zaterdag een slordige 1500 mensen, zo schatte organisator Pieter Kors van café 't Helletje in. Daarmee was het sfeervolle meezingevenement aan de Vecht een groot succes. Het publiek zong uit volle borst mee en genoot van een prachtige muzikale avond. En daar genoot Kors dan weer met volle teugen van.

Opnieuw gingen musicalster Rolf Koster en zangeres Brigitte Nijman voor in de vrolijke samenzang op de kade. In deze setting kwam het orkest van Nardinc, onder leiding van Weesper Marco de Jong, weer helemaal tot zijn recht. Stilzitten was er amper bij en bij de Grease-klassieker 'You're the one that I want' kon helemaal niemand meer weerstand bieden. Volgend jaar komt er zeker weer een Concert aan de Steiger, zo vertelt Kors. Toch wil hij nog wel even kijken naar de opzet. Het meezingfeestje kost namelijk een lieve duit en dat is ondanks de grote opkomst van het publiek niet terug te verdienen met de drankomzet. Meer sponsors of misschien entree heffen, daar denkt Kors aan.