Van de lezers

Verkeer wijk Zuid

Met stijgende verbazing lees ik de reactie van de heer Daan van den Wall Bake betreffende de verkeerssituatie in de wijk Zuid 2. Zelf aangevende dat hij niet in de wijk woont, meent hij de mening te moeten ondersteunen van de heer Bernard Goodall, die ook niet woonachtig is in deze wijk. Beste Daan, nooit heb ik jou per auto de wijk zien doorkruisen, alleen per fiets en bromfiets. Wellicht kunnen wij samen eens per auto door deze wijk rijden? Beste Bernard, ook jou heb ik hier nooit gezien. En beiden wonen jullie niet in deze wijk. Ook voor jou: rij eens mee? Ook las ik het argument dat de wijk met de nieuwe situatie niet bereikbaar zou zijn voor vrachtwagens. Beter toch dat een vrachtwagen de wijk niet in kan dan dat deze er niet meer uit kan? Wat zou het toch fijn zijn als er naar bewoners van de wijk wordt geluisterd en niet naar betweters die elders wonen. Het mag duidelijk zijn dat er door een echte deskundige naar de situatie is gekeken en deze deskundige heeft bepaald dat de huidige situatie zeer onduidelijk en onlogisch is.
Henk Portengen

Clubhuis AWHB

Mooi hoor, een dergelijk nieuw clubhuis voor alle 2200 leden van de Algemene Weesper Hengelaars Bond. Mooi is het zeker, maar voor alle leden? Het clubhuis is nu enkel en alleen toegankelijk voor het selecte gezelschap dat een sleutel bezit. 'Besloten clubhuis' zou daarom een betere benaming zijn. Een clubhuis dient door alle leden voor ontspanning te kunnen worden gebruikt en moet een plaats zijn waar alle leden elkaar kunnen ontmoeten, men even kan schuilen voor de regen etc. Dus niet alleen een plaatst voor de leden (baronnen) van het bestuur en hun vrienden daaromheen. Het oude clubhuisje was altijd open en daar kon iedereen terecht om even te schuilen of te rusten. Het was daarmee ook een ontmoetingsplaats voor (oudere) leden. Dat sociale aspect is weg, zelfs het oude 'leugenbankje' moest uit het zicht verdwijnen. Op de foto in de krant zijn weinig leden te zien bij de opening; hebben de leden wel een uitnodiging gehad of was dit alleen maar voor een select groepje genodigden? Alles waar iedereen voorheen eenvoudig gebruik van kon maken zit nu achter slot en grendel. Zo ligt de kar waarop je je buitenboordmotor mee kon vervoeren met een ketting op slot. En de kar waarmee men de bootjes voorheen uit het water haalde ligt nu ook aan de ketting. Hetzelfde geldt voor een oude gereedschapskist waar een tangetje en een schroevendraaier in zaten die je kon pakken bij calamiteiten, ook dit staat nu achter slot. Nee, voor mij is het niks, geef mij onze oude, gezellige, vissershut maar weer terug.
Peter Griffioen

Druivendief

Vorige weekend zijn wij terug gekomen van vakantie en de blauwe druiven hingen met grote trossen en bijna rijp. Het was een goed druivenjaar en ik verheugde mij erop om weer druivengelei te maken. Afgelopen week was het niet zulk goed weer en ik wilde ze dit weekend gaan plukken. Tot mijn grote verbazing waren er geen druiven meer. In eerste instantie dacht ik: de vogels zijn wel heel snel geweest? Maar dan zou je de trossen nog zien hangen en de waren er ook niet meer. Ze zijn gewoon afgeknipt. Verbijsterd bleef ik achter met het gevoel dit kan toch niet waar zijn. Ik woon hier nu bijna 25 jaar en heb al zeker 15 jaar druivenranken. Dit is nog nooit eerder gebeurd. Wil de druivendief zich melden! Iedereen mag hier altijd proeven en ik deel ook geregeld uit, maar een heel druivenstruik leeg knippen, nee dat gaat echt te ver.
Louky Schöne

Herindeling

Enige jaren geleden beschouwde de rechtsvoorganger van de gemeente Gooische Meren ons weespers als bijna melaats. Fuseren met Weesp was het meest foute besluit dat genomen zou kunnen worden. Nu blijkt dat Weesp niet het slechtste jongetje uit de klas is, en misschien weleens de aanzienlijke gaten van Gooische Meren kan dichtlopen, zijn we in ene van harte welkom. De burgemeester van Gooische Meren stelt dat het van economisch belang is. Maar in wiens economische belang dat dan is zegt hij er niet bij. Gooische Meren heeft aanzienlijke financiële problemen en ziet in het rijke Weesp in ene de oplossing. Bussum en Naarden vergrijzen in rap tempo en zien in Weesp de kip met de gouden eieren. Het lijkt mij van het grootste belang dat onze volksvertegenwoordigers zich geen rad voor de ogen laten draaien en de zaak nog eens goed overwegen. Het lijkt erop dat we nu, nu blijkt dat we de ontwikkeling van de Bloemendalerpolder goed aanpakken en door de provincie als volwaardig worden beschouwd, misschien onze oren niet naar het armlastige Gooische Meren moeten laten hangen, maar het aanbod van Amsterdam eens goed moeten doorlezen.
Michel van Gemert