Leon de Lange wordt het nieuwe gezicht van D66 in Weesp.
Leon de Lange wordt het nieuwe gezicht van D66 in Weesp. Foto: D66 Weesp

D66 met nieuwkomer Leon de Lange de verkiezingen in

WEESP De nog relatief onbekende Leon de Lange is de lijsttrekker van D66 in Weesp in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart volgend jaar. Hij volgt hiermee Christian Zierleyn op, die zich acht jaar lang heeft ingezet voor de lokale Democraten: als lijsttrekker, wethouder én fractievoorzitter.

door Sjoerd Stoop

Leon de Lange is verheugd met zijn verkiezing tot lijsttrekker. Hij is in 2013 met zijn gezin in Weesp komen wonen nadat hij als projectleider de verbouwing van de Lutherse Kerk aan de Nieuwstad voor Dental Clinics had begeleid.

"Ik heb toen Weesp nog beter leren kennen, we zijn verhuisd en wonen hier met veel plezier", laat hij weten. "Ik ben trots dat we met het volledige team de Lutherse Kerk een prachtige herbestemming hebben gegeven. Dit draagt bij aan de leefbaarheid en de uitstraling van ons historische centrum."

De Lange is sinds 2009 lid van D66. Hij was commissielid van de landelijke werkgroep D66 Cultureel Ondernemen. In het dagelijks leven is De Lange onder andere zakelijk directeur van Ludwig en evenementenorganisator.

Christian Zierleyn

Huidige fractievoorzitter vindt het na acht jaar mooi geweest

De komst van De Lange betekent een stap terug voor Christian Zierleyn, de laatste acht jaar hét gezicht van D66 in Weesp. Een eigen keuze, zegt Zierleyn. Hij vindt het na acht jaar wel mooi geweest.

De afgelopen acht jaar, eerst als wethouder en vervolgens als raadslid, hebben er volgens hem nogal ingehakt. "Je bent zo drie of vier avonden per week aan de slag of weg. Het is heel leuk om te doen, maar het kost ook heel veel energie. Op een gegeven moment wordt dat gewoon te veel. Ik wil nu onder andere meer tijd aan mijn gezin gaan besteden", aldus Zierleyn, die na de gemeenteraadsverkiezingen niet terugkeert als raadslid. "Ik heb aangegeven graag op de kieslijst te staan bij de verkiezingen, maar wel op een lage plaats. Ergens onderaan. Ik wil ook zeker wel actief blijven, maar liever als commissielid of iets dergelijks, daar sta ik zeker voor open."

Verkiezingen

D66 Weesp werkt de komende periode samen met haar leden aan het verkiezingsprogramma. En de leden stellen via een stemprocedure de kandidatenlijst vast voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018.