Strenge controles op foutparkeren bij scholen

WEESP Nu de scholen weer open zijn, neemt ook de verkeersdrukte rondom de scholen weer toe. Dat signaleert de politie Weesp. Omdat dit gevaarlijke situaties oplevert, wordt er door de agenten in Weesp streng gecontroleerd.

De eerste boetes zijn al uitgereikt, zo meldt de politiepost op Facebook: "Voorkom een boete en parkeer netjes waar het mag en kan. De eerste foutparkeerders hebben weer een bon te pakken, zonde van het geld en het is niet nodig."

Terugkerend probleem

Het is een terugkerend probleem bij diverse scholen in Weesp. 's Ochtends en 's middags is er kortstondig sprake van een grote verkeersdrukte, omdat ouders hun kind met de auto wegbrengen en zo dicht mogelijk bij de school willen afzetten.


Gemeenteraad gaat weer aan de slag met terrassenplan

WEESP Het plan om de regels voor terrassen voor Weesper cafés en restaurants te verruimen komt weer op tafel. Het plan wordt volgende week opnieuw door de politiek besproken, de gemeenteraad moet er vervolgens weer haar zegje over doen.

Er werd afgelopen voorjaar veel gesproken over terrassen. Het gemeentebestuur kwam met een plan om terrassen ruim baan te geven. Het plan was onder meer om zomers parkeerplaatsen om te bouwen tot terrassen en terrassen op het water toe te staan.

Weerstand

Het plan stuitte echter op weerstand, van zowel voor overlast vrezende omwonenden als gemeenteraadsleden. De gemeenteraad besloot het plan terug te sturen naar de tekentafel en ook zelf te bekijken hoe Weesp om moet gaan met plannen voor terrassen.

Alleen een bankje

Het plan werd de afgelopen maanden op enkele punten aangepast. Zo wordt onder meer vastgelegd dat winkels met zogenaamde 'ondergeschikte horeca' geen aanspraak mogen maken op een terras, maar alleen een bankje of enkele stoeltjes voor de deur mogen zetten.