Van het oude team bleef alleen Rutger Jakobi over.
Van het oude team bleef alleen Rutger Jakobi over. Foto: The Victory

The Victory gaat voor stap hogerop

WEESP Volgend jaar naar de tweede divisie en vanaf daar doorstoten naar de eerste divisie. En met een beetje geluk zelfs de eredivisie. De tafeltennissers van The Victory hebben grootse plannen voor de komende jaren. Er wordt hard gewerkt aan een stap hogerop.

door Sjoerd Stoop

De afgelopen jaren bungelde The Victory steevast tussen de overgangsklasse en de landelijke derde divisie. Voor de overgangsklasse waren de Weespers te goed, maar voor het stapje hogerop kwam de ploeg net weer een beetje tekort. "Het gebeurde wel vaker dat we dan meteen weer degradeerden", vertelt The Victory-speler Arjen de Groot. De Weesper vormde jarenlang het eerste team met Berry Kruger en Rutger Jakobi. Het eerste team heeft echter een grote metamorfose ondergaan. "Van het team van afgelopen jaar doet alleen Rutger nog mee, samen met Berry doe ik zelf een stapje terug."

Het eerste team van The Victory wordt nu gevormd door Fjodor Rademaker, Max Koopman, Frank van der Wurff en Rutger Jakobi. En dat moet het team worden waarmee The Victory de komende jaren stappen kan gaan zetten. "We hebben nu een team met veel kwaliteit", vertelt De Groot namens het team. "Fjodor heeft een jaar geleden nog eerste divisie gespeeld en heeft zelfs de eredivisie gehaald. Max en Frank kunnen ook heel goed tafeltennissen en werden als jeugdspelers al eens kampioen van Nederland. Datzelfde geldt voor Rutger. Kortom: de kwaliteit hebben we. Met een talentvolle jeugd en een hele ervaren speler moeten we ver kunnen komen, verwachten we."
Met allemaal andere namen dan een jaar geleden zou je haast denken dat The Victory spelers van andere clubs heeft aangetrokken. "Ze komen dan wel - op Rutger na - van andere clubs, maar ze hebben allemaal een The Victory-verleden. Ze komen terug omdat ze hopen met The Victory eens op het hoogste niveau te kunnen meedoen. Het zou toch prachtig zijn als ons dat als club lukt? We staan er klaar voor. Zowel het team, als de rest van de club. We hebben het sportcomplex al fors opgeknapt, zodat alles klopt."

Vol vertrouwen

De Weesper club heeft veel vertrouwen dat het goedkomt. "Ze hebben nu twee wedstrijden gespeeld: één gelijkgespeeld en één gewonnen. We denken zeker dat we nu al met de beste teams mee kunnen doen. Als we kampioen worden promoveren we naar de tweede divisie. Dat moet lukken, dit jaar al."

Het eerste team heeft een complete metamorfose ondergaan