Borreltje halen nu het nog kan

WEESP Midas Dekkers gaf zaterdag een openhartig interview aan de Volkskrant vanwege zijn nieuwe boek 'Volledige Vergunning'. Daar hoort ook een filmpje bij.

De auteur, bioloog en zoon van een kastelein vertelt in het interview over de niet al te vrolijke invloed van drank op het gezinsleven. Omzien in wrok doet de Weesper niet. Integendeel: hij wijst liever op de volgens hem troostende werking van de alcoholische versnapering en het nut van de kleine cafeetjes.
En toch verdwijnen de bruine kroegen, ook in Weesp, bij groeiend gebrek aan klandizie. Op dat aspect zoomt het filmpje in, dat de redactie van De Volkskrant met Midas in Weesp maakte. "Mensen staan liever in de file dan aan de bar", zegt de schrijver, terwijl hij het zelf nauwelijks kan geloven. Om de staat van het kleine café aan de haven anno 2017 inzichtelijk te maken, neemt Midas de kijker mee naar de dichte deur van het voorgoed gesloten café De Oorbel aan de Stationsstraat. Maar verderop bij 't Helletje kan hij nog wel terecht. "Ik moet er even heen. Even met het leven verzoenen", zo loopt hij uit beeld.

Filmpje op WeesperNieuws.nl.