Irenelaan in beeld voor woningbouw

WEESP Het deel van de Irenelaan tussen de Rabobank en de Van Houtenlaan komt in beeld als woningbouwlocatie. Een groep investeerders staat klaar om plannen te ontwikkelen.

Eerst moet de gemeenteraad de kaders vaststellen. Wethouder Peter Eijking verwacht daar nog voor het einde van dit jaar een voorstel voor. Het is nog te vroeg om te zeggen om hoeveel woningen het gaat, wat voor soort woningen het worden en wanneer de bouw kan beginnen. Een deel zal betaalbare huur of koop moeten zijn, zo vereist het beleid van de gemeenteraad tegenwoordig.

Stadse bebouwing

In 2012 verschenen er aan de Irenelaan 29 appartementen en 12 woningen in het project De Hofsingel. Het doortrekken van deze stadse bebouwing richting het notariskantoor past in de structuurvisie van de gemeente Weesp.

Rabobank

Ook de Rabobank-locatie gaat deel uitmaken van de bouwvlek: de investeerders hebben het kantoorgebouw vorig jaar al aangekocht. De bank blijft daar nog tot 2020 en deelt het gebouw met startende ondernemers en Weesp Marketing. Voor de periode daarna is de Rabobank op zoek naar een ander kantoor in Weesp, zo liet de bank eerder weten.


Centrale failliet verklaard, maar taxi's rijden gewoon

WEESP Tegen Taxicentrale Weesp-Muiden is begin deze week het faillissement uitgesproken. Maar wie een taxi belt, krijgt gewoon een auto voor de deur.

Barry Bonsen wijt het faillissement van zijn taxionderneming aan het kwijtraken van enkele grote contracten, waaronder het schoolvervoer, het gehandicaptenvervoer en een andere grote klant. "Het faillissement was dan ook onvermijdelijk", zegt hij.

Doorstart

Ondanks dat heeft Bonsen het volste vertrouwen in een doorstart. De curator deelt dat vertrouwen kennelijk, want de taxicentrale draait gewoon door. Bonsen: "We kijken hoe en in welke vorm we nu verder kunnen gaan."