Zelfstandig Weesp verzorgt debatavond over fusie

WEESP Fusie ja of nee! (met een uitroepteken dus) is de titel van een forumavond, georganiseerd door het Comité Zelfstandig Weesp.

De Weesper raadsleden Christian Zierleyn (D66), Jan Renzenbrink (CDA) en Lars Boom (WSP) nemen deel aan het debat, net als SP-Statenlid Carlien Boelhouwer, raadslid Friso Voorthuizen (Wijdemeren 2020) en Peter Calis (Larens behoud).

De discussieavond vindt plaats in hotel Hart van Weesp op maandag 16 oktober (aanvang 20.00 uur).


Wat vindt de ongebonden winkelier?

WEESP De voorkeur die winkeliersvereniging WDO heeft uitgesproken in het debat over de gemeentefusie heeft tot een reactie geleid. Onder de noemer WOW is een Facebookpagina in de lucht gebracht waarop niet-WDO-leden hun argumenten kenbaar kunnen maken.

WOW werpt zich op voor de ongebonden winkeliers. Want volgens de anonieme maker(s) spreekt de WDO niet namens alle winkeliers. Iets dat WDO-voorzitter Albert Vos overigens nooit heeft beweerd.

Amsterdam

De WDO-leden (55 in totaal) zijn in overgrote meerderheid voorstander van een gemeentelijke fusie met Amsterdam. De WOW'ers torpederen dat. "Het is de hoogste tijd dat ook de Weesper ongebonden winkeliers hun stem duidelijk laten horen", staat er tot slot van een oproep, waarin de WDO volop wordt bekritiseerd en beschimpt.


Drie WW-uitkeringen minder

WEESP In Weesp ontvingen eind augustus 471 personen een WW-uitkering. Dat zijn er drie minder dan een jaar eerder.

Het UWV meldt een daling in de hele regio van 8,4 procent. Landelijk is de daling nog sterker (15 procent).