Archief: huldiging jonge basketballers in 2016.
Archief: huldiging jonge basketballers in 2016. Foto: Bastiaan Miché

WVGV Basketbal groeit gestaag door

WEESP Het gaat goed met WVGV Basketbal. De club is sinds vier jaar terug van weggeweest en groeit gestaag. Drie teams spelen in competitieverband, en als het even meezit vanaf januari een vierde team met spelers onder de 18 (U18).

door Ingrid Voet

In 2013 werd de basketbalvereniging voorzichtig nieuw leven ingeblazen met de zogenaamde euro-trainingen. "We vonden het zonde dat er al zo lang geen basketbalclub meer was in Weesp en we kregen veel verzoeken van mensen die wilden spelen", vertelt trainer Mike Neuhuys. Het was een proef, maar er bleek veel animo voor te zijn en dus werd na een half jaar de vereniging weer opgestart. "We hebben één seizoen alleen getraind, maar halverwege dat seizoen gingen mensen al vragen: wanneer gaan we spelen? Het jaar daarna zijn we in de competitie gaan spelen met teams U12, U14 en U16."

De club groeit gestaag: er spelen nu drie (jeugd)teams in de competitie en één team van de jongste kinderen dat alleen nog traint. Daarnaast is er iedere week een uurtje training voor volwassenen die recreatief willen basketballen. Voor het team U18 zijn er net te weinig spelers om aan de competitie mee te gaan doen. "Een of twee nieuwe spelers erbij en we kunnen in januari starten. Basketbal hoef je niet te kunnen, dat leer je gewoon, als je maar een beetje balgevoel hebt. Liefst dan ook met een eigen, vaste trainer voor dat team, die zoeken we nog. Een diploma is niet nodig, affiniteit met basketbal en deze leeftijdsgroep natuurlijk wel. Het is een erg leuk team om te trainen. Over een paar jaar stromen deze spelers ook weer door en het zou goed zijn als zij onze dames 1 en heren 1 kunnen gaan vormen. Dan groeien we uit van een jeugdvereniging naar een volwaardige vereniging."

Trainers en scheidsrechters

Het succes is er dus, maar dat heeft ook gevolgen: er zijn meer mensen nodig om dat allemaal te regelen. Was het gebrek aan ouderparticipatie in het verleden een reden om te stoppen, nu gaat dat juist erg goed. "Veel ouders doen dingen in het bestuur. Bij uitwedstrijden lijkt het soms wel of we in de Champions League spelen, dan rijden er wel 10 auto's en allemaal vol, met spelers en toeschouwers. Dat is een heel goed teken natuurlijk. Alleen voor het trainen en fluiten van wedstrijden moet je er zelf wel genoeg van weten of zelf gebasketbald hebben. Ook die mensen zijn van harte welkom."

'Soms lijkt het wel of we in de Champions League spelen'

www.weespbasketbal.nl.