Afbeelding
Foto: Femmie Photography

Karoline On Line komt na TIA's bij
moeder in actie voor Hersenstichting

WEESP Krijn van der Spoel uit Weesp werkt aan een een groot bingogala, dat begin volgend jaar moet plaatsvinden in hotel Hart van Weesp. Hij is zelf de gastvrouw, als zijn alter ego Karoline On Line. De opbrengst gaat naar de Hersenstichting Nederland.

door Marieke van Veen

Krijn van der Spoel organiseert als Karoline On Line evenementen voor bedrijven en gezelschappen. Eens per jaar zet hij belangeloos een bingofestijn op poten, gekoppeld aan een goed doel. Dat de Weesper dit jaar kiest voor de Hersenstichting heeft te maken met zijn moeder Ans.

Niet iedereen heeft geluk

Ans van der Spoel kreeg in maart 2015 een reeks TIA's (transient ischemic attack, een tijdelijke hapering van de bloeddoorstroming in de hersenen). Van der Spoel: "Ze is gelukkig volledig hersteld. Maar veel mensen hebben niet zo veel geluk. Daarom is er meer geld nodig voor onderzoek naar TIA's, zodat ze sneller te diagnosticeren én beter te behandelen zijn. Om deze persoonlijke reden heb ik daarom besloten om de Hersenstichting dit jaar als goede doel te kiezen."
Van der Spoel is druk bezig met het samenstellen van een goedgevulde prijzentafel. Hij heeft veel lokale ondernemers aangeschreven en op die manier ook veel lokale prijzen weten binnen te halen. Denk hierbij aan een koffie- en theepakket van Karakter, een high tea bij Le Perron, ijstaarten van Nelis' IJssalon, kerstpakketten van Pronk Juweel, behandelingen bij Beauty Boulevard Weesp, gourmetschotels van slagerij Van Donk, een horloge van juwelier Hans Luijer, een rondvaart over de Vecht van Weesp Marketing, een Anker-set van Slijterij Overmars en nog veel meer. Hotel Hart van Weesp stelt gratis de locatie beschikbaar en zorgt bovendien voor hapjes.

Ook sponsors van buiten Weesp haken aan. Zo liggen er straks ook hotelbonnen, een rondvaart door Amsterdam, een Canon camera, dinerbonnen, theaterkaarten, een TomTom actioncamera, mooie flessen wijn en vip-kaarten voor Eurovision in Concert op tafel.
De voorverkoop van de bingokaarten is inmiddels gestart. Een bingo-envelop kost 30 euro. Daarvoor speelt de deelnemer alle vier de rondes mee met drie kaarten en ontvangt daarnaast drie loten voor de tombola. Een dubbele envelop kost 57,50 euro. Deze optie is beperkt beschikbaar.

'Mijn moeder is hersteld, maar veel mensen hebben dat geluk niet'

Betalen via een Tikkie

De bingo-enveloppen zijn te bestellen door een bericht te sturen naar bingoloten@galaweesp.nl of 06-34 75 22 00. De aanvrager krijgt vervolgens een betaalverzoek via Tikkie. De loten liggen klaar op de avond zelf. Ook Le Perron heeft de bingo-enveloppen in de voorverkoop. Een zeer beperkt aantal enveloppen (zonder tombola-loten) is aan de deur verkrijgbaar voor 35 euro.

Blijven slapen

Het bingogala vindt plaats op zaterdag 13 januari 2018 van 20.00 tot circa 23.00/23.30 uur in Hotel Hart van Weesp aan de Herengracht. Wie na afloop wil blijven slapen, kan een mail sturen naar info@hartvanweesp.nl. Voor bezoekers van het bingogala geldt een speciaal tarief.

Meer informatie, ook voor sponsors, staat op galaweesp.nl.