Wim Boom (links) en Guy Raasveld staan te popelen om open te gaan.
Wim Boom (links) en Guy Raasveld staan te popelen om open te gaan. Foto: Marieke van Veen

Na bier en jenever heeft Weesp nu ook weer chocolade

WEESP Patisserie & Chocolaterie Boom opent deze week de deuren in de Slijkstraat. Vanaf aanstaande vrijdag kunnen Weespers hier terecht voor desserttaarten, macarons, eclairs, bonbons, chocoladerepen, koek- en suikerwerk en nog veel meer.

door Marieke van veen

De patisserie is een initiatief van Wim Boom en Guy Raasveld. Boom is patissier en maakt alles, Raasveld regelt de inkoop, promotie, boekhouding en dergelijke.

Weesp heeft verschillende adressen waar men terecht kan voor bonbons en taarten, maar de nieuwe patisserie wordt een klasse apart, beloven de jonge ondernemers. Alles wordt vers en ambachtelijk bereid en bevat uitsluitend fairtradegrondstoffen en verse kruiden en vruchten. Geen kunstmatige toevoegingen dus.

Koekenbakker

Raasveld: "In Frankrijk heb je als patissier aanzien, in Nederland ben je een 'koekenbakker'. Daar heb je dan acht jaar voor gestudeerd. Wij gaan laten zien dat het echt vakmanschap is." Boom wist als kind al dat hij dit vak in wilde. Na de lagere school ging hij naar de bakkersschool, daarna volgden nog diverse specialistische opleidingen. Hij ging aan de slag bij bakkerij Abbekerk, maar een eigen zaak lonkte. Via een collega kwam hij in contact met Raasveld, manager bij Connexxion, maar met behoefte aan een nieuwe uitdaging. Ze besloten samen de stap te wagen en iets bijzonders neer te zetten.

Wims overgrootvader was de geheimbrander van Van Houten

Het zit in de genen

Weesp is gebouwd op de productie van bier, jenever en chocolade. Die oude fabrieken en brouwerijen zijn verdwenen, maar dankzij nieuwe initiatieven krijgt Weesp deze producten weer terug. We hadden al Wispe Bier, later werd Anker Jenever geïntroduceerd en nu is er Boom Chocolade, met een flinke toef Van Houten. Boom is namelijk achterkleinzoon van de geheimbrander van Van Houten.
De ware chocoladeliefhebber zal de winkel niet kunnen negeren. Booms varianten op de Picasso-bonbon zijn een lust voor alle zintuigen. Er zitten zulke donkere, robuuste smaken en vormen bij dat wij ons kunnen voorstellen dat papa's op Vaderdag voortaan ook een doosje bonbons krijgen. Verder zijn er zelfgemaakte confituren, zelfgemaakte chocoladepasta's (waaronder één met 75% cacao!) en koffie te koop. Er komen bovendien enkele tafeltjes te staan zodat mensen hier ook kunnen afspreken voor een kop koffie met iets lekkers. Een webshop is in de maak.