Eerste punt voor FC Weesp is binnen

WEESP FC Weesp heeft in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen genoegen moeten nemen met één punt. Tegen DCG werd het 2-2.

Rogier van der Nes was niet fit genoeg om te spelen, zodat Marcin Kmiecik in de basis startte. In de eerste helft was er lange tijd niets te beleven. De Weespers waren het eerst dicht bij een doelpunt. Een corner van Daan Brandse werd door Oseanu Doorn ingekopt, maar door een van de verdedigers van DCG van de lijn gehaald. Vlak voor rust schakelde DCG snel om en stuurde de linksbuiten de diepte in. Die kon door naar het strafschopgebied, omspeelde een verdediger van FC Weesp en schoot de bal precies in de verre hoek. In de tweede helft ging FC Weesp meteen op jacht naar de gelijkmaker. Thijs Visser was dichtbij, maar mikte te hoog. Korte tijd later werd een vrije trap van Daan Brandse door Zaka Lamhamdi over de keeper heen gekopt. Een verdiende gelijkmaker.

Strafschop

Daarna volgden grote kansen over en weer, waarbij het een wonder was dat het maar 1-1 bleef. Drie minuten voor tijd kwam DCG opnieuw op voorsprong, opnieuw via de linkerkant. De voorzet vanaf de vleugel werd door de spits binnengeschoten. FC Weesp bleef knokken voor een punt en werd beloond. Marcin Kmiecik ging neer in het strafschopgebied, waarna Milan Geertsma de penalty onhoudbaar binnenschoot.

Voetbaltechnisch zal er misschien nog het nodige aan te merken zijn geweest op het spel van de Weespers, maar het eerste punt is binnen en het aantal gecreëerde kansen plus de strijdlust tot de laatste minuut geven de burger moed.

MHCW wacht op winst

WEESP De eerste teams van Mixed Hockey Club Weesp wachten nog steeds op de eerste overwinning.

De dames verloren zondag met 4-1 van AMVJ. Van de vier duels tot dusver werd alleen thuis tegen Bennebroek een puntje gepakt. Daarmee staan de hockeysters uit Weesp samen met Spandersbosch onderaan.

De heren waren er zondag tegen Hoorn dichtbij (2-3), maar staan na vier duels met nul punten onderaan.