Oscar volgt Viktor op als hulphond van Caroline

WEESP Goed nieuws voor Caroline Vink en alle Weespers die haar een warm hart toedragen: de Weespse heeft een nieuwe hulphond gevonden. Het gaat om Oscar Bryn, een Welsh Springer Spaniƫl uit Engeland.

Oscar was al in de race, maar moest eerst nog medisch gekeurd worden. Maandag kreeg de Weespse het bericht dat de hond is goedgekeurd. Over drie weken komt Oscar naar Nederland en kan er worden begonnen aan de training. Op Facebook belooft Vink de inwoners van Weesp en andere belangstellenden op de hoogte te houden van dit proces.

Vinks vorige hulphond Viktor overleed vorige maand aan de gevolgen van toxoplasmose, een grote klap voor de Weespse. Viktor werd slechts zes jaar oud. Gedurende die zes jaar was hij de steun en toeverlaat van Vink, die aan MS lijdt.


Flinke lijst met verbeterpunten sociaal domein

WEESP Op het gebied van het sociaal domein hapert er nog veel in de gemeente Weesp.

Dat blijkt uit een inventarisatie van de Adviesraad Sociaal Domein Weesp. Die pakt sinds 2014 signalen uit de samenleving op over het sociaal domein en heeft op basis daarvan een dringend advies opgesteld aan de politieke partijen in het licht van de gemeenteraadsverkiezingen 2018. Het WeesperNieuws zet de elf kritiekpunten en aanbevelingen op een rij.

22