Rotonde Plataanlaan niet eerder dan eind 2019

WEESP Het voorstel voor een rotonde op de Plataanlaan vlak bij winkelcentrum Hogeweij vindt brede steun in de gemeenteraad. Zo bleek in de raadscommissie. Als de raad komende maand akkoord gaat, kan de aanleg in 2019 starten.

"Het is duur, maar de veiligheid van de fietser staat voorop!", zei de WSP. Ook VVD, PvdA, GroenLinks en D66 reageerden positief op het voorstel. De rotonde krijgt vrij liggende fietspaden en daarom wordt hij zo groot, antwoordde verkeerswethouder Heijstee op een vraag van D66. Het CDA is niet enthousiast en de DSB vroeg alleen of er al subsidie verkregen is. Het project gaat 1,5 miljoen euro kosten. Weesp probeert bij de provincie subsidie los te peuteren. Als gevolg van oude afspraken betaalt woningcorporatie Ymere mee.

Kruising

Heijstee wil ook de lastige oversteek Papelaan-Plataanlaan veiliger maken. Hier kan geen rotonde komen, maar wel een verhoogd plateau en een middengeleider. Binnen de raadsfracties leven daar nog de nodige vragen en onduidelijkheden over. Omdat de Jan Tooropstraat een hoofdverkeersader is, zijn de mogelijkheden beperkt, legde de wethouder uit.


Ontwerp Stationsplein ligt klaar

WEESP De gemeente verwacht nog voor het einde van het jaar te starten met de herinrichting van het Stationsplein. Het definitieve ontwerp ligt ter inzage.

Het plein wordt groener, levendiger en uitnodigender, zo vertelde WSP-wethouder Astrid Heijstee in maart in deze krant. Het nieuwe Stationsplein legt als het ware de loper uit voor reizigers die de stationshal aan de centrumkant verlaten en vervolgens te voet of per fiets richting de binnenstad van Weesp willen. De bushaltes blijven, maar het wachthuisje voor buschauffeurs, dat nu midden op het plein staat, verdwijnt naar de zijkant van het plein. Er komt een zebrapad schuin over het plein, passend in de logische looproute naar de binnenstad. Het zebrapad op de Herensingel wordt zo'n vijftig meter verplaatst, zodat het verder weg ligt van de onoverzichtelijke bocht.