Weesp Marketing kiest voor A'dam

WEESP Als het aan de ruim 150 vrijwilligers van Weesp Marketing ligt dan kiest de gemeenteraad van Weesp voor een intensieve samenwerking met Amsterdam. In een fusie met Gooise Meren zien ze geen toekomst.

Een peiling onder de vrijwilligers heeft dat uitgewezen, zo meldt voorzitter André Wierper. "Een fusie met Amsterdam betekent dat de Weesper belangen behartigd worden door een capabel en betrouwbaar bestuurlijk apparaat dat in staat is om de herontwikkeling van de spoorlijn, het Weesper station en de Bouhuijstunnel in goede banen te leiden. Wellicht dat ook het doortrekken van het Amsterdamse metronet in zicht komt, wat kansen biedt voor het verder ontwikkelen van het toerisme in Weesp", meldt Wierper in een persbericht. Weesp Marketing verwacht een boost voor de winkeliers en de horeca, maar ook een visie voor de industrieterreinen. "Voor het realiseren van al deze voorzieningen heeft Amsterdam prima contacten op regeringsniveau en een goede positie qua financiële middelen, helemaal als je dit afzet tegen hetgeen Gooise Meren te bieden heeft." Die gemeente zou nog niet klaar zijn voor een nieuwe fusie en blijft volgens Weesp Marketing hoe dan ook altijd een kleine speler in het gebied tussen Amsterdam en Almere. "Een volgende fusie met het economisch zo mogelijk nog zwakkere Hilversum kan dan ook niet uitblijven."

Weesp Marketing denkt dat het opgaan in het grote Amsterdam juist de beste waarborg is voor het behouden van de eigen identiteit van Weesp. "Ervaringen in onder andere Driemond, Ransdorp en Durgerdam tonen aan dat de burgers enorm profiteren van de slagkracht van het grote Amsterdam (denk aan gemeentelijke lasten) zonder dat daarbij het DNA van het kleinere gebied uit het oog wordt verloren. De keuze voor Amsterdam is volgens Weesp Marketing dan ook de enige juiste", zo eindigt de verklaring.

Weesp Marketing is nauw betrokken bij diverse activiteiten in Weesp en bestaat uit afgevaardigden van burgers, detaillisten, horeca en cultuurinstanties die zich vrijwillig inzetten voor de promotie van Weesp.

Winkeliers

Ook het bestuur van winkeliersorganisatie WDO nam onlangs een standpunt in, ook in het voordeel van Amsterdam. De Weesper bedrijvenvereniging IVW peilt momenteel de stemming onder haar leden.

De gemeenteraad van Weesp neemt in november een beslissing over met welke gemeente een ambtelijke en later bestuurlijke fusie wordt aangegaan: Amsterdam of Gooise Meren.

17 Regio wil Weesp behouden