Weesp Marketing kiest voor Amsterdam

Vervolg voorpagina

Weesp Marketing denkt dat het opgaan in het grote Amsterdam juist de beste waarborg is voor het behouden van de eigen identiteit van Weesp. "Ervaringen in onder andere Driemond, Ransdorp en Durgerdam tonen aan dat de burgers enorm profiteren van de slagkracht van het grote Amsterdam (denk aan gemeentelijke lasten) zonder dat daarbij het DNA van het kleinere gebied uit het oog wordt verloren. De keuze voor Amsterdam is volgens Weesp Marketing dan ook de enige juiste", zo eindigt de verklaring.

Weesp Marketing is nauw betrokken bij diverse activiteiten in Weesp en bestaat uit afgevaardigden van burgers, detaillisten, horeca en cultuurinstanties die zich vrijwillig inzetten voor de promotie van Weesp.

Winkeliers

Ook het bestuur van winkeliersorganisatie WDO nam onlangs een standpunt in, ook in het voordeel van Amsterdam. De Weesper bedrijvenvereniging IVW peilt momenteel de stemming onder haar leden.

De gemeenteraad van Weesp neemt in november een beslissing over met welke gemeente een ambtelijke en later bestuurlijke fusie wordt aangegaan: Amsterdam of Gooise Meren.

Meer over dit onderwerp op pagina 17


Zonder zwaailicht naar ziekenhuis

REGIO In de regio Gooi en Vechtstreek rijdt sinds deze week een zorgambulance. Deze rijdt geplande ritten van en naar het ziekenhuis of tussen ziekenhuizen waarbij geen acute medische zorg nodig is.

Voor gebruik van de zorgambulance wordt een afspraak gemaakt met de patiënt, bijvoorbeeld voor een behandeling of onderzoek of voor een overplaatsing. Het vervoerscomfort van de patiënt en eventuele familie staat centraal. De zorgambulance is kleiner dan de reguliere ambulance, want deze hoeft minder medische apparatuur aan boord te hebben.

Naast de chauffeur rijdt een zorgambulanceverpleegkundige mee.