Burgemeester Bas Jan van Bochove.
Burgemeester Bas Jan van Bochove. Foto: Christian Pfeiffer

Besluit over toekomst begint te leven

WEESP Nog vijf weken en dan neemt de gemeenteraad van Weesp een besluit over de bestuurlijke toekomst. Wordt het Gooise Meren waarmee uiteindelijk wordt gefuseerd, of valt de keuze toch op Amsterdam?

Beide gemeenten hebben hun bidboek overhandigd in de vorm van een reactie op door Weesp gestelde vragen en vastgestelde kernwaarden. Je kunt het omschrijven als hun samenwerkings- en fusieaanbod, maar het woord liefdesverklaring is ook al gevallen. Burgemeester Bas Jan van Bochove heeft daar met belangstelling kennis van genomen, zo laat hij weten. "Boeiend om te zien hoe beide gemeenten dat gedaan hebben." Inhoudelijk gaat hij er niet op in: het is aan de leden van de gemeenteraad om op 9 november de keuze te maken.

Van Bochove heeft het gevoel dat de zaak steeds meer begint te leven, ook onder inwoners. Dat is ook precies de bedoeling, want Weesp heeft er veel energie ingestoken om de inwoners bij het proces te betrekken. Zo is er lange tijd geleden al een toekomstpanel geformeerd van Weespers die willen meedenken. Dit panel komt zaterdag bijeen om hun reactie te geven op de liefdesverklaringen.


Amsterdam en Gooise Meren komen pitchen, Weesp op zeepkist

WEESP De burgemeester van Gooise Meren en de loco-burgemeester van Amsterdam komen naar Weesp om elk hun samenwerkings- en fusieaanbod te presenteren. We moeten ons daar een pitch van maximaal tien minuten bij voorstellen.

Dat gebeurt tijdens een bijeenkomst op 18 oktober in de Grote Kerk van Weesp (aanvang 20.00 uur). Belangstellenden in de zaal kunnen daarna met vragen komen. Op 30 oktober is er opnieuw een bijeenkomst in de Grote Kerk. Dan moeten de fracties uit de Weesper gemeenteraad 'op de zeepkist' en kleur bekennen. Het publiek zal dan willen weten wat zij (vooralsnog) concluderen uit alle informatie die voor handen is. Die raadsvergadering waarin het besluit valt, op 9 november, vindt ook plaats in de Grote Kerk vanwege de te verwachten grote publieke belangstelling.