Fusiedebat met lokale en regionale politici

WEESP Oud-minister Pieter Winsemius debatteert op maandag 16 oktober in Weesp mee over de vraag: fusie ja of nee?

De avond is georganiseerd door het comité Zelfstandig Weesp in de aanloop naar het besluit van de gemeenteraad van Weesp over de bestuurlijke toekomst. Winsemius en schreef in 2013 een rapport over bestuurlijke samenwerkingen in de Gooi en Vechtstreek. Weesp richtte zich toen nog vol op een intensieve samenwerking met Wijdemeren en Stichtse Vecht. Inmiddels weten we dat die samenwerking is mislukt.

Het debat op 16 oktober wordt gevoerd door lokale en regionale politici: de Weesper raadsleden Christian Zierleyn (D66), Jan Renzenbrink (CDA) en Lars Boom (WSP) SP-Statenlid Carlien Boelhouwer en raadslid Friso Voorthuizen (Wijdemeren 2020). Pieter Winsemius is inwoner van Blaricum en neemt de plaats in van de verhinderde Peter Calis (Larens Behoud). Plaats van handeling: hotel Hart van Weesp, aanvang: 20.00 uur.


Raad akkoord met verkeers maatregelen Plataanlaan

WEESP De gemeenteraad heeft geld vrijgemaakt voor het aanpassen van de Jan Tooropstraat. Bij de Meidoornlaan komt een rotonde, terwijl de kruising met de Papelaan veiliger wordt gemaakt.

Het project gaat 1,5 miljoen euro kosten. Weesp verwacht dat een deel door de provincie gesubsidieerd zal worden. Als gevolg van oude afspraken betaalt woningcorporatie Ymere mee aan de rotonde.
De rotonde ligt al zeker tien jaar op de tekentafel. Verkeerswethouder Astrid Heijstee heeft de zaak nu in een voorstel gevat, dat donderdag een akkoord kreeg van de raad. De aanleg is ingewikkeld, omdat er drie woningen aan de Kastanjelaan voor moeten verdwijnen. De woningen waren om die reden al langere tijd 'tijdelijk' verhuurd. De aanleg gaat in 2019 starten.

Onderdeel van het plan is het veiliger maken van de kruising Papelaan'Plataanlaan. Hier kan geen rotonde komen, maar wel een verhoogd plateau en een middengeleider.