Tim, Gerard, Bjorn en Rick (vlnr).
Tim, Gerard, Bjorn en Rick (vlnr).

Allemaal op handbal bij We HaVe

WEESP Alle vier spelen ze bij We HaVe: vader Gerard en zoons Bjorn, Rick en Tim Tijssen. Waar meestal kinderen hun ouders, of oudere broers en zussen volgen bij het kiezen van een sport, was het hier juist de jongste, Tim, die de rest van het gezin enthousiast maakte.

Het is zondagochtend en alle mannen maken zich, zoals elk weekend, op om naar hun competitiewedstrijd te gaan. Tim speelt in de C1, Bjorn en Rick in de B1 en Gerard komt uit voor Heren 2. Vandaag moet er gespeeld worden in Zwanenburg en Amersfoort, dus elkaar aanmoedigen lukt niet. "Volgende week spelen we allemaal thuis, dus dan maken we er een dagje We HaVe van", vertelt Gerard. Hij begon zelf als laatste bij de club, maar is inmiddels helemaal verslingerd aan het spelletje. Toen Tim (13) een jaar of vier geleden eens ging rondkijken voor een leuke sport kwam hij bij We HaVe terecht. Daar kreeg hij een zo enthousiast en warm welkom dat hij lid werd. Grote broers Rick (15) en Bjorn (17) kwamen weleens kijken en raakten ook enthousiast. Zij spelen nu hun tweede seizoen. Gerard ging tijdens een gezellige nieuwjaarsborrel overstag. "Na 25 jaar niet aan sport gedaan te hebben, was het wel even afzien, maar ontzettend leuk. Je zou het eigenlijk ook gewoon een keer moeten doen, je mag drie keer gratis komen proeftrainen bij We HaVe." De betrokkenheid bij de club is groot. Bjorn is ook scheidsrechter en Gerard is actief in de activiteitencommissie.
Wat maakt handbal nou zo leuk? "Het is fysiek, tactisch, dynamisch en iedereen doet mee aan de aanval en aan de verdediging", vullen ze elkaar aan. Ze spelen allemaal voor de lol, zeggen ze, maar willen wel graag winnen. Helaas was het zondag geen succesvolle dag voor de Heren en de B1. Dat willen ze dus maar het liefst snel vergeten. Tim was vrij.
WeHaVe bestond in april 12,5 jaar. De vereniging heeft 11 teams. Er is nog plek voor nieuwe spelers in alle leeftijden. Dit jaar is er een team F'jes begonnen en de club is bezig om kabouterhandbal op te zetten om kinderen al jong spelenderwijs met de bal te leren omgaan. In de toekomst krijgt de club een accommodatie in de Bloemendalerpolder.