Argus net geen herfst kampioen

WEESP Het is de korfballers van Argus niet gelukt om de koppositie in hun poule over te nemen van Vlug en Vaardig 2. In een rechtstreeks duel gingen de Weespers ten onder.

De wedstrijd verliep met de nodige emoties, zoals een echte kampioenswedstrijd betaamt. Het door blessures en ziekte geplaagde Argus kwam er in de eerste helft totaal niet aan te pas en keek bij rust tegen een 5-1 achterstand aan. Na rust toonde Argus veerkracht. Het begon steeds beter te lopen en de tegenstander werd het steeds moeilijker gemaakt. Het gevolg was dat Vlug & Vaardig tekenen van paniek vertoonde, zeker toen Argus de achterstand meer en meer verkleinde. Toch bleek de in de eerste helft opgelopen schade te groot om te repareren. Dichterbij dan 9-7 kwamen de Weespers niet.

Mees de Wit vindt draait bij Jong Ajax

WEESP Het draait steeds lekkerder met Mees de Wit bij Jong Ajax. De talentvolle linkeraanvaller uit Weesp was vrijdag belangrijk voor zijn ploeg in de wedstrijd tegen Jong FC Utrecht (2-1) en leverde zijn eerste assist af.

Jong Ajax en Jong FC Utrecht hadden amper afgetrapt of Mees kreeg de bal op links en gaf een panklare voorzet op Siem de Jong, die Jong Ajax een voorsprong opleverde. Later was de Weesper dicht bij een doelpunt. Hij draaide knap weg en schoot, maar het schot werd gekraakt door Jong FC Utrecht-keeper Thijmen Nijhuis. Na de rust was er nog een kans voor de Weesper, waarbij opnieuw de Utrecht-keeper het laatste woord had.