Zo gaat het er op heel de Nieuwstad uitzien.
Zo gaat het er op heel de Nieuwstad uitzien. Foto's: André Verheul

Ontwerp Nieuwstad: met veel dingen rekening houden

WEESP De herinrichting van de Nieuwstad is begonnen. Als het werk over drie maanden klaar is, is de rijbaan breder, liggen er drempels en staan de auto's aan de grachtzijde niet meer haaks, maar in de lengte geparkeerd. "Dat kan niet anders", legt wethouder Astrid Heijstee uit.

Tussen de twee haakse parkeerterreintjes liggen nu nog meters gras met open zicht op het water van de Oudegracht. Dat wordt straks een rij auto's, onderbroken door vijf plantsoentjes met een bankje. "Ik durf de stelling wel aan dat er meer groen langs de gracht komt dan nu, alleen het wordt verdeeld", zegt Heijstee. Er komen ook bankjes bij die plantsoentjes. Heijstee verwacht dat daar dankbaar gebruik van zal worden gemaakt. De materialen voor de nieuwe Nieuwstad komen uit de stadscatalogus en sluiten aan bij het winkeldeel van de Nieuwstad, dat enkele jaren geleden werd opgeknapt. Bij het ontwerp moest met veel dingen rekening worden gehouden. De verkeersdrempels bijvoorbeeld: die komen op plaatsen waar de aanwonenden het minst merken van eventuele trillingen van het hobbelende verkeer. En wat het parkeren langs het water betreft, wil de wethouder het idee wegnemen dat de gemeente rücksichtslos aan het herinrichten is geslagen, zonder oog te hebben voor de fraaie binnenstad. "De haakse parkeerplaatsen kunnen niet terugkeren omdat er onvoldoende ruimte voor is", zo legt ze uit. Door de herinrichting wordt de rijbaan breder - en dat klinkt als muziek in de oren voor iedereen die daar weleens een tegenligger moest passeren. Ook zonder die verbreding voldoet de maat van de huidige insteekhavens niet meer aan de hedendaagse richtlijnen. Een ander belangrijk punt is dat de parkeerterreintjes, goed voor respectievelijk zeven en acht auto's naast elkaar, de kademuur (te) zwaar belasten. "Op het deel tussen de Kippenbrug en de Wolleweversbuurt komen geen parkeerplaatsen", voegt de wethouder nog toe. Het ontwerp is in samenspraak met aanwonenden tot stand gekomen.

Door het werk in fases aan te pakken, probeert de gemeente de overlast voor aanwonenden zo veel mogelijk te beperken. Zo zijn de nieuwe parkeerplaatsen meteen beschikbaar zodra de fase is afgerond, om de parkeerdruk niet langer dan nodig op te voeren. Wie met de auto van of naar de wijk Zuid moet, zal tot aan de week voor kerst moeten omrijden via de Hugo de Grootlaan en de Aetsveldselaan (er staan gele borden). Fietsverkeer kan voorlopig via de Achtergracht of Oudegracht/Nieuwstraat omrijden. Even afstappen kan ook, want voetgangers kunnen er gewoon langs.

Haaks parkeren kan niet meer in het nieuwe ontwerp.