Robert Passaro verruilde begin dit jaar zijn transportbusje voor een taxi.
Robert Passaro verruilde begin dit jaar zijn transportbusje voor een taxi. Foto: Marieke van Veen

'Vorige week had ik nog een prins in de auto'

WEESP Robert Passaro (49) hoorde op een woensdag over het faillissement van Taxi Centrale Weesp. Twee dagen later was het logo van zijn nieuwe onderneming Taxi Service Weesp klaar: "Nu moet ik doorpakken."

door Marieke van Veen

De Weesper runt sinds begin dit jaar Capital City Cab, waarmee hij zich in eerste instantie richtte op Amsterdam. "In overleg met de taxicentrale deed ik heel soms een ritje in Weesp, van broodroof was geen sprake. Maar nu de centrale dicht is, liggen er voor mij kansen."

Passaro praat ons bij terwijl hij bij Schiphol op een klant wacht. "Dat hoort erbij. Gelukkig is er tegenwoordig Netflix." Op een jaar in de bakkerswereld na zit hij al zijn hele werkzame leven in de transport: "Ik heb een verhuis- en transportbedrijf gehad, ik heb gewerkt bij Bos Transport en ik heb mezelf als zzp'er verhuurd als chauffeur. Maar dat laatste werd steeds ingewikkelder vanwege nieuwe criteria van de Belastingdienst."

Dus moest hij iets anders bedenken. "Ik kende iemand die in Amsterdam op de taxi zat en ben met hem gaan praten en dingen gaan uitzoeken. Een taxi-onderneming oprichten bleek voor mij een oplossing. Dus verruilde ik mijn busje voor een mooie BMW 520 en regelde de benodigde vergunningen en ontheffingen. Sinds begin dit jaar verzorg ik ritten binnen Amsterdam en nu breid ik mijn werkgebied dus uit naar Weesp."

Het vervoeren van huisraad en personen zijn twee totaal verschillende dingen. Zijn nieuwe job is vooral gezelliger, vindt de Weesper. Vorige week had hij nog een prins in zijn auto. "En Gordon heb ik ook al twee keer mogen vervoeren: de grappen vlogen me om de oren."

Passaro gaat er de komende tijd aan werken om zijn taxiservice bij Weespers en Weesper bedrijven op de kaart te zetten.