De Weesper band The 4 Directions opent het Spookbal.
De Weesper band The 4 Directions opent het Spookbal.

Wouter was gebeten door een haai en won de verkleedprijs

WEESP Tachtig kinderen vierden zaterdagavond de Kinderboekenweek in Theaterpand Weesp. Het Spookbal was hiermee stijf uitverkocht.

Iedereen was verkleed, want er was een prijs voor het beste kostuum. Die prijs ging naar Wouter van Veen, die in duikpak, flippers en bril binnenkwam en zelf diverse wonden had aangebracht, als ware hij aangevallen door een haai. Dit vond de jury zo origineel dat hij de bioscoopbon won.

De avond startte met de voorstelling 'Klokslag Twaalf', gespeeld door leerlingen van Zone1380. Een voorstelling die in het teken stond van het thema van de Kinderboekenweek, namelijk griezelen. Vervolgens trad de Weesper band The 4 Directions op en aansluitend was het disco met DJ Jesse en konden de kids in de leeftijd van 9 t/m 12 jaar uit hun dak gaan op de dansvloer. De organisatie vond de avond zo geslaagd dat er volgend jaar weer een editie komt. "Er is in Weesp weinig voor deze doelgroep", aldus Daniƫlle Meyer. "Als ik zie hoe enthousiast deze kinderen zijn, spoort ons dat aan om nog meer events aan te bieden voor deze doelgroep."