Ook dit jaar valt er weer veel te knutselen en te griezelen.
Ook dit jaar valt er weer veel te knutselen en te griezelen. Foto: Marieke van Veen

Zaterdag spookt het in de winkelstraten van Weesp

WEESP Spoken, spinnen en heksensoep… Op zaterdag 28 oktober spookt het van 12.00 tot 16.00 in de straten van Weesp. Jong en oud kan meegriezelen.

Want het is weer Halloween. Kinderen verkleden zich, roepen "trick or treat" en doen mee aan leuke activiteiten. Ondertussen kunnen de volwassenen zich tegoed doen aan worteltaart, pompoensoep en (hou je vast…) draculabloed.

Bij de oude Kelten was Halloween de laatste avond van het jaar en deze avond werd beschouwd als een geschikte periode om de toekomst te voorspellen. De Kelten geloofden ook dat de geesten van de doden hun aardse huizen opnieuw opzochten op Halloween-avond. Bij ons beginnen na de zomer de donkere dagen weer, klettert de regen tegen de ramen en giert de wind om het huis. De herfst geeft schatten weg als pompoen, kastanjes en paddenstoelen. In de huizen en restaurants gaan de kaarsen, lichtjes en verwarming weer aan. Kortom, gezelligheid én gastvrijheid alom. Het Halloweenfeest van zaterdag wordt mogelijk gemaakt door een enthousiaste groep vrijwilligers en WDO-winkeliers. Wegens het succes van vorig jaar vindt het feest nu door het hele centrum plaats. Halloween wordt gevierd in en op het Binnenveer, de Nieuwstad, de Nieuwstraat en de Slijkstraat. In deze straten zijn veel kinderactiviteiten en hebben de winkels passende acties, zoals: vleermuizen-, dracula- en heksenthee proeven, raad het gewicht van de pompoen, draculabloed proeven (voor volwassenen), pompoensoep met duivelse broodjes,
kaasfondue proeven, worteltaart bij de koffie en een extra bolletje Halloween-ijs bij een ijsje.

De griezelkaart voor de kinderen is op te halen bij Le Perron of bij De Weesper Boekhandel. De kinderen kunnen op verschillende momenten deelnemen aan:

Binnenveer

Een ballon voor jou!

Kinderactiviteiten en passende acties in de winkels

Nieuwstad

Griezelen in de griezelbioscoop
Knutselen
Griezeltattoos
Chocolade-appels versieren

Nieuwstraat

Springkussen
Suikerspinnen

Slijkstraat

Knutselen
Schminken