Taxibusjes onder de hamer

WEESP De boedel van het failliete Taxicentrale Weesp Muiden wordt geveild. Alle auto's en busjes gaan onder de hamer.

Er staan momenteel zeven personenauto's en negen busjes te koop. Daarnaast worden er andere spullen verkocht: van bureaus en telefoons tot gereedschap. De veiling sluit op maandag 6 november. De taxicentrale werd afgelopen maand failliet verklaard. Er werd nog geprobeerd een doorstart te maken, maar dat bleek onhaalbaar.


Café aan de Vecht gesloten

WEESP Café Het Wapen van Weesp op de hoek van de Slijkstraat en de Hoogstraat is dicht. Het café is failliet verklaard.

Afgelopen weekend stonden cafébezoekers al voor een dichte deur. Voormalig havenmeester Jan van Rookhuijzen nam het café twee jaar geleden over. In het pand is al decennia een café gevestigd, weliswaar met verschillende namen, zoals 't Gat van Weesp en 't Hoekje. Wat er nu met het pand en terras aan de Vecht gaat gebeuren, is niet bekend.


Wulf scoort solohit

WEESP Zanger Lieuwe Albertsma, beter bekend met artiestennaam Wulf, timmert hard aan de weg. De Weesper heeft met zijn nieuwe single 'Mind made up' zijn eerste solohit te pakken.

Het nummer kwam vorige week binnen in de Top 40 en stijgt deze week door naar nummer 30. Het is Wulfs allereerste solosingle. Het nummer is een deel van zijn levensverhaal en gaat over hoe hij heeft gekozen voor de muziek en wat hij moest overwinnen om succesvol te worden. De Weesper scoorde vorig jaar samen met Sam Feldt en Lucas & Steve een zomerhit met 'Summer on you'.


Begroting

WEESP Het college van B en W heeft de gemeentebegroting voor 2018 gepresenteerd.

De lokale lastendruk, de combinatie van onroerendezaakbelasting, rioolheffing en afvalstoffenheffing gaat met 1,4% omhoog (inflatiecorrectie).