Afbeelding
Foto: Marieke van Veen

Als je van geschiedenis houdt is het interessant om oude kranten te lezen. Hierdoor krijg je een indruk van het wel en wee van de vroegere bewoners van Weesp. Laat ik een paar voorbeelden noemen en ik citeer letterlijk:

'Wegens Sterfgeval

Notaris G.H.A.Snel te Weesp zal op Donderdag 5 November 1914 des voormiddags half 11 ure, op de Hofstede HOOGERLUST, bewoond geweest door wijlen den Heer J.VAN DEN BOSCH in het Gein onder de gemeente Weesperkarspel met contant geld, in het openbaar verkoopen: Een vos merrie-paard, 14 uitmuntend goed gezonde Melkkoeien, 8 Vaarzen, 5 Kalveren (waaronder een Stierkalf), 10 Schapen en eenige Kippen; voorts: Tilburie, Tentwagentje, Kaasbrik, Schudmachine, Harkmachine, 2 Landwagens, Gierbak met Gierslede, Kruiwagens, Paardetuigen, Kaaspers, Kaasvaten, Kaasstander met planken, Bouw en Melkgereedschappen en verder nog enige Meubilaire Goederen. 's Morgens vóór den verkoop afgenommerd te bezichtigen. Op de Hofstede is GEEN gelegenheid om uit te spannen.'

Verder in diezelfde krant valt (zie het plaatje) ook te lezen over een inwoner van Muiden die in Weesp de trekhondenwet overtrad, deelt het Landstormkorps het rooster voor die week, prijst de 'teekenschool' nieuwe cursussen aan en zoekt het college van B en W nieuwe doodgravers voor de begraafplaats.