Esmée van Kampen versterkt Niet Schieten!

WEESP De Weesper cabaretgroep Niet Schieten! krijgt versterking van musicalactrice Esmée van Kampen. Zij gaat komend seizoen toeren met Arend Edel en Maarten Hennis. De titel van hun theaterprogramma: 'Tijd voor een Trio'.

Esmée van Kampen werd bekend met hoofdrollen in musicals als 'Hairspray' en 'Sister Act'. Ook was zij te zien in series en films. Niet Schieten! speelt de laatste jaren als duo en met wisselende versterkingen. Erik Jobben, uit de oorspronkelijke bezetting, deed in 2012 een stap terug. De Weesper, inmiddels schouwburgdirecteur, stopte met actief optreden, maar bleef achter de schermen betrokken.


Ambtenaren liever naar Amsterdam

WEESP De meeste werknemers van de gemeente Weesp willen dat er gefuseerd wordt met Amsterdam. In een peiling van de ondernemingsraad geven 66 van de ruim 90 respondenten de voorkeur aan de hoofdstad boven Gooise Meren.

Deze ambtenaren hebben meer vertrouwen in het ambtelijk apparaat van Amsterdam. Ook voor hun eigen positie zien ze in Amsterdam meer perspectief. De lobby van Bussum om Weesp zes jaar geleden buiten de fusie met Gooise Meren te houden, zit menig Weesper ambtenaar nog dwars, zo blijkt uit de toelichtingen.

Er zijn 16 ambtenaren die Gooise Meren een betere optie vinden. Ze verwachten daar een betere aansluiting in de organisatie en meer zeggenschap. Negen ambtenaren maken geen keuze. Een van hen zegt zelfs: "Het gaat om wat het beste is voor de inwoners, niet wat het beste is voor ons."


Halloween

WEESP Bij het spinnen tellen tijdens Halloween zijn 102 griezelkaarten ingeleverd. En daarvan waren zeven antwoorden goed.

De winnaar van de Ice-Watch is Roosje van Drie. Zij kan het horloge bij Juwelier Hans Luijer ophalen.

Foto's op 13