Stefan Stasse is elke dag te horen op Radio 2. Vriend Jan is saxofonist Jan Kooper. Volgende week op deze plek: tekstschrijfster Stephanie Prinssen.
Stefan Stasse is elke dag te horen op Radio 2. Vriend Jan is saxofonist Jan Kooper. Volgende week op deze plek: tekstschrijfster Stephanie Prinssen.

Wexit

Jan: "Met Jan."
Stefan: "Jan... heel even zonder nadenken: moet Weesp bij Amsterdam of bij Gooise Meren?"
Jan: "Nu zeggen? Ehm... Gooise Meren."
Stefan: "Ik Amsterdam."
Jan: "...Oké, maar waarom Amsterdam?"
Stefan: "Nou ja, ik vind hoe verder van Hilversum hoe beter. En moet jij eens op letten: eerst Gooise Meren en dan uiteindelijk horen we straks allemaal bij Hilversum. Want die gaat Gooische Meren back-uppen, las ik. Via een dubbele glasvezelkabel worden de gemeentehuizen verbonden. Voelt toch een beetje als een ongewenste intimiteit!"
Jan: "Me too! Nee, dan zeg ik: Wexit! Laten we ons afscheiden van iedereen. Laten we ons positioneren als het dorp met verborgen gebreken waar niemand bij wil horen. Oppermachtig en volstrekt van zichzelf roepen we de onafhankelijkheid uit. Weesp hoort bij Weesp! Wij zijn dat kleine gallische dorpje tegen de rest met walrus Minevitus als Obelix of beter nog Abraracourcix, met zijn vrouw Angelique als Bellefleur met de deegroller en Mo van de frituur als Asterix."
Stefan: "Drogist Bob van Rheenen als druïde Panoramix en 'Wet Paper Boy' Patrick Cohen van de brillenzaak Vroom en Nobbe als Kakofonix en natuurlijk onze visboer als Kostunrix of Vistix."
Jan: "Ja! En Lars Boom als de knappe leeftijdloze Tragicomix met zijn vrouw Stephanie als Walhalla en Midas is Gargamel!"
Stefan: "Uhm nee, die is van de smurfen..."
Jan: "O ja, dan is Midas Hoefnix, die altijd ruzie heeft met de visboer en een hekel heeft aan de muziek van Kakofonix."
Stefan: "Dan zijn we eruit. We blijven dat kleine onoverwinnelijke stadje aan de Vecht."
Jan: "Precies."
Stefan: "Ik moet aan het werk."
Jan: "Mediapark. Hilversum, toch?"
Stefan: "Eh ja, en jij?"
Jan: "Ik ga even naar de Bulldog op het Leidseplein, dan nog even een uitsmijter in hotel Americain en daarna saxofoonrietjes kopen in de Raadhuisstraat en dan heb ik première in de Kleine Komedie."
Stefan: "Hou vol."
Jan: "Hou vol."